Unt de casa

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/03/2009 12:28

Am uitat sa pun pozele
Fişiere ataşate
0sm06.jpg
0sm06.jpg (31.54 KiB) Vizualizat de 1988 ori
0sm05.jpg
0sm05.jpg (22.81 KiB) Vizualizat de 1988 ori
0sm02.jpg
0sm02.jpg (19.5 KiB) Vizualizat de 1988 ori
0sm01.jpg
0sm01.jpg (23.27 KiB) Vizualizat de 1988 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/03/2009 07:43

Lory, am revenit cu a doua tura de poze. SAm facut untul si a iesit suuuuper bun. Am avut circa 500-550 ml smantana si am pus-o la batut ( cu mixerul ) Nu se bate cu mixerul, trece de faza care trebuie si se face frisca. Am pus-o ( dupa ce a ajuns la aproximativ faza de frisca) in vasul de la mixerul mare si am bautt incet . Ce sa vezi? s-a facut lichida din nou. Atunci am luat "mixerul bunicii" si am trecul la invartit incet de tot lichidul in vas. Cam in 20 de minute s-a adunat untul si dupa aceacu alefierea a mers rapid. Mi-a iesit ( cantarit) 128 gr. O bunatate :master: :master: :master: :hug: mersi. Tot asa am sa fac untul ptr mancat de acumainainte. Ptr praji am s afolosesc de cumparat . Hai sa iti pun pozele( sant atre bucuroasa :P :P acuma
Fişiere ataşate
0sm10.jpg
0sm10.jpg (67.46 KiB) Vizualizat de 1980 ori
0sm09.jpg
0sm09.jpg (35.6 KiB) Vizualizat de 1980 ori
0sm08.jpg
0sm08.jpg (48.09 KiB) Vizualizat de 1980 ori
0sm07.jpg
0sm07.jpg (37.19 KiB) Vizualizat de 1980 ori

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 15/03/2009 05:50

Pupi =D> =D> =D> ..ma bucur ca in final ti-a reusit,dar mai ales ca v-a placut :)
Smantana care o vad in vasul tau e un pic cam subtire ,probabil din cauza asta ai muncit mai mult la ia...si sa stii ca si laptele din care e facuta smantana e foarte important...cel recoltat de la vacile care mai au putin si aduc pe lume vitelusi ...ala e foarte gras ...si astfel smantana obtinuta e si mai multa dar si mai grasa :wink:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/03/2009 10:18

Sa fiu sincera nu stiu in ce stare sant vacile acuma :P , oricum imi iese multa smantana si branza . Ai avut dreptate era putin mai lichida smantana. Data viitoare am sa incerc din nou dar fara sa pun mixerul in functiune. Prefer sa folosesc batatorul, e mai sigur si imi salveaza o gramada de timp si sa nu ai vorbesc nervi =)) =)) :hug:

emiliamaria
Incepator
Mesaje: 13
Membru din: 26/09/2008 12:28
Localitate: alba iulia

Mesajde emiliamaria » 30/03/2009 10:57

Am sa va spun si eu o tehnica de facut unt de casa.
Eu am folosit smantana de pe lapte fiert(caimac,parca asa ii spune).
Am pus la robot si dupa nici 3 min.smantana mea a ajuns unt.
A fost prima oara cand am facut asa,auzisem mai demult dar nu prea credeam.Aveam o cana de smantana strecurata de pe lapte fiert , in frigider,pt ca ai mei nu suporta smantana in lapte,si am zis ca pot incerca sa ma conving .
Eu am folosit lapte de vaca de la tara.
Am sa revin cu poze.

Puteti incerca cu incredere.


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator