Piept de porc umplut

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
dalia_trifa
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 10/10/2012 09:43

Piept de porc umplut

Mesajde dalia_trifa » 02/04/2019 12:34

1 kg de piept de porc cu piele
2-3 chifle uscate
100 gr de carne afumata ( sunca, pastrama)
2 cepe verzi
2 ardei grasi rosii
2 oua
2 legatura de patrunjel verde taiat
100 ml lapte
50 ge de unt
sare
piper
o lingurita de nucsoara
Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se prajesc in untu, apoi se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca ardeii grasi taiati felii impreuna cu crutoanele din chifle, carnea afumata si ceapa prajite cu galbenusurile de la cele 2 oua, , verdeata si laptele. Se cpndimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Separat se bat albusurile spuma si se toarna peste cealalta compozitie amestecande-se bine.
Se spala carnea si se cresteaza un model pe soric. Se incizeaza un buzunar pentru umplutura. Se pune umplutura in buzunarul format si se coase cu ata alimentara pentru a nu iesi din piept umplutura.
se incalzeste cuptorul la 190 grade celsius, se condimenteaza carnea si deasupra cu sare si piper. Se pune apa si se lasa 90 de minute in cuptor stropindu-se din cand in cand carnea cu sosul format. Cand s-a rumenit carnea se taie felii si se serveste ca fel principal cu orice garnitura
Fişiere ataşate
piep-de-porc-2.jpg
piep-de-porc-2.jpg (329.78 KiB) Vizualizat de 19 ori
piept-de-porc-1.jpg
piept-de-porc-1.jpg (353.31 KiB) Vizualizat de 19 ori
piep-t-de-porc-3.jpg
piep-t-de-porc-3.jpg (351.35 KiB) Vizualizat de 19 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori