Regina Nuca de cocos

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
dalia_trifa
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 10/10/2012 09:43

Regina Nuca de cocos

Mesajde dalia_trifa » 02/04/2019 12:25

Ingrediente pentru foi:
250 gr faina
150 gr untura
2 linguri smantana
1 lingura cacao
100 gr zahar
1/2 praf de copt
Ingrediente crema de cocos:
200 gr nuca de cocos
1 budinca de vanilie
6 albusuri de ou
10 linguri de zahar
Ingrediente crema de vanilie:
6 galbenusuri
200 gr zahar
3 linguri de faina
1 budinca de vanilie
300 ml lapte
25 gr margarina
1 plic zahar vaniliat
Glazura de ciocolata:
200 gr ciocolata menaj
50 gr unt
nuca de cocos pentru decor
Pentru foi se amesteca ingredientele uscate ( faina, zaharul, cacaua, praful de copt) si se adauga untura cu care se amesteca bine pana se incorporeaza bine . Se adauga smantana si se framanta pana rezulta un aluat omogen care se poate intinde. Se imparte in doua si se coc doua foi pe dosul tavii unse cu ulei pentru 10-15 minute.
Se trece la prepararea primei creme de cocos astfel: Se bat albusurile de la oua pana spuma devine tare apoi se adauga si zaharul treptat amestecandu-se incontinuu pana se dizolva. Se adauga si nuca de cocos. Se pune si budinca de vanilie la fiert respectand instructiunile care sunt trecute pe plicul de budinca doar ca se pune 350 ml de lapte in loc de 500. Se lasa la racit budinca, ce se amesteca apoi cu albusurile si cu nuca de cocos. Aceasta crema se pune intre cele doua foi coapte.

Pentru crema de vanilie, se amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu faina impreuna cu zaharul apoi se adauga laptele si se pune la fiert pana se ingroasa.
Se lasa la racit. Intre timp se freaca cu mixerul margarina cu pliculetul de zahar vaniliat iar crema cand este rece se adauga putin din ea peste margarina. Crema obtinuta se intinde peste foaia de cacao. Deasupra cremei de vanilie se pune glazura obtinuta astfel: Se pune untul la topit impreuna cu ciocolata cand sunt topite se mai lasa 1 minut sau 2 minute sa se mai raceasca apoi se intinde peste crema de vanilie cu mare grija , ornam cu nuca de cocos deasupra.
Fişiere ataşate
51987039-1998641420435985-1110678817623506944-n.jpg
51987039-1998641420435985-1110678817623506944-n.jpg (211.1 KiB) Vizualizat de 109 ori
51530723-325083481458881-726004559998091264-n.jpg
51530723-325083481458881-726004559998091264-n.jpg (383.89 KiB) Vizualizat de 109 ori
51701565-419557248586252-4349573136539189248-n.jpg
51701565-419557248586252-4349573136539189248-n.jpg (233.47 KiB) Vizualizat de 109 ori
crema-vanilie-cocos.jpg
crema-vanilie-cocos.jpg (432.95 KiB) Vizualizat de 109 ori
albusul-cocos.jpg
albusul-cocos.jpg (293.35 KiB) Vizualizat de 109 ori
galberus-cu-budinca-cocos.jpg
galberus-cu-budinca-cocos.jpg (657.23 KiB) Vizualizat de 109 ori
galbenusurile.jpg
galbenusurile.jpg (548.6 KiB) Vizualizat de 109 ori
foaie-pe-tava.jpg
foaie-pe-tava.jpg (1.25 MiB) Vizualizat de 109 ori
cocos-1.jpg
cocos-1.jpg (558.57 KiB) Vizualizat de 109 ori
cele-2-foi.jpg
cele-2-foi.jpg (602.14 KiB) Vizualizat de 109 ori
51645298-576413209541898-1172771610793345024-n.jpg
51645298-576413209541898-1172771610793345024-n.jpg (944.92 KiB) Vizualizat de 109 ori
51570616-821578658185690-5029330102874275840-n.jpg
51570616-821578658185690-5029330102874275840-n.jpg (26.96 KiB) Vizualizat de 109 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori