Cotlete de porc umplute cu amestec de legume si kaizer afumat

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Cotlete de porc umplute cu amestec de legume si kaizer afumat

Mesajde anisoara67 » 09/02/2019 09:46

5 cotlete de porc ,taiate de cca 1 cm grosime,
400 g amestec de legume congelate,
200 g kaizer,un ardei rosu,
o ceapa rosie,
marar verde,
un ou,
ulei de masline,
sare piper,amestec de legume deshidratate,
amestec de condimente uscate(cimbrisor,maghiran,piper,oregano,dafin),
boia dulce sau picanta(dupa gustul fiecaruia),
3-4 catei de usturoi,
2-3 frunze de dafin,
un paharel de vin alb,sec,
10 scobitori de bambus
1.Cotletele se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit,in partea superioara ,cate o taietura ,pe mijlocul laturii cu carne,fara a taia lateralele cotletelor,taietura dusa cu grija pana la partea de jos,fara a o taia(portofele), le batem usor cu un ciocan de snitele pentru fragezire apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.
2.Se curata, ceapa se taie marunt,Ardeiul spalat si curata de cotor si samburi ,se feliaza,kaizerul se taie in bucatele mai groase(cca 1 cm).
Se incinge un strop de ulei si se calesc un pic,la inceput kaizerul apoi ceapa si ardeiul,se inabusa bine acoperite cu un capac ,dar intai se sareaza si pipereaza,se condimenteaza dupa gust.Dupa ce scade tot lichidul lasat ,dam tigaia la o parte si lasam sa se raceasca un pic apoi adaugam oul batut si presaram mararul verde taiat marunt.
3,Cu ajutorul unei linguri,umplem fiecare cotlet in parte apoi pe fiecare ii prindem partea taiata cu cate 2 scobitori.
Le asezam unul langa altul in tava mai inalta,le stropim cu ulei de masine,deasupra lor presaram usturoiul feliat marunt,legumele deshidratate,condimentele uscate,boiaua,sare,piper,adaugam vinul si completam cu apa pana aproate de capetele cotletelor.Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor,cca 30-40 minute,luam folia si mai lasam cotletele sa se rumeneasca usor.
Dupa ce s-au rumenit,mai scoatem din zeama lasata oprind numai de 2 degete in tava,indepartam scobitorile cat este carnea fierbinte si servim cu o garnitura de cartofi sau orez.Daca le lasam sa se raceasca ,le feliem si putem servi ca si aperitiv
Pofta buna
Fişiere ataşate
dsc09477.jpg
dsc09477.jpg (827.78 KiB) Vizualizat de 36 ori
dsc09432.jpg
dsc09432.jpg (787.49 KiB) Vizualizat de 36 ori
dsc09422.jpg
dsc09422.jpg (722.26 KiB) Vizualizat de 36 ori
dsc09408.jpg
dsc09408.jpg (785.59 KiB) Vizualizat de 36 ori
dsc09412.jpg
dsc09412.jpg (895.96 KiB) Vizualizat de 36 ori
dsc09406.jpg
dsc09406.jpg (738.4 KiB) Vizualizat de 36 ori
dsc09402.jpg
dsc09402.jpg (747.28 KiB) Vizualizat de 36 ori
dsc09399.jpg
dsc09399.jpg (740.84 KiB) Vizualizat de 36 ori
dsc09397.jpg
dsc09397.jpg (920.06 KiB) Vizualizat de 36 ori
dsc09447.jpg
dsc09447.jpg (994.52 KiB) Vizualizat de 36 ori
dsc09475.jpg
dsc09475.jpg (742.86 KiB) Vizualizat de 36 ori
dsc09456.jpg
dsc09456.jpg (780.32 KiB) Vizualizat de 36 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori