Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
andraconstantinescu
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 16/01/2016 01:19

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Mesajde andraconstantinescu » 09/11/2018 10:05

2 kg ceapa
1 l ulei
1 kg morcovi
3 kg ciuperci de padure (hribi, iutari, galbiori, cuci, craite, vinetica porumbeilor)
2 kg ardei copt si curatat
1,5 kg vinete coapte si curatate
300 ml bulion
2 linguri zahar
2-3 linguri sare (dupa gust)
2 foi de dafin
cateva boabe de piper
1 lingurita cimbrisor uscat
1 lingurita maghiran uscat
1 lingurita Ierburi de gradina de la Delikat
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. (Va puteti folosi de un robot de bucatarie daca aveti.) Se pune apoi impreuna cu uleiul intr-un tuci mare la foc si se caleste pana cand capata o culoare aurie.
Morcovii se curata de coaja, se spala, se dau pe razatoarea cea mare si se pun peste ceapa. Se calesc un pic si acestia, cat sa se inmoaie.
Ciupercile de padure (spalate, alese) se taie marunt, iar o parte se pot da si prin robotul de bucatarie. Se pun peste ceapa si morcovi si se lasa sa se caleasca un pic, mestecand din cand in cand prin tuci. Se adauga apoi ardeiul copt (curatat, spalat si tocat la robot) si vinetele coapte (curatate, spalate si taiate cu un cutit de lemn).
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se lasa legumele si ciupercile sa fiarba pana cand mai scade din zeama, apoi se adauga bulionul, zaharul, doua linguri de sare, foile de dafin si boabele de piper. Se mai tine tuciul cateva minute la foc, apoi se baga la cuptor (deoarece ciupercile se prind repede de tuci si ar trebui mestecat continuu prin el, iar asta ar necesita mult timp si rabdare). Se tine tuciul la cuptor si se mai mesteca prin el din cand in cand pana ce uleiul sta deasupra legumelor. Se adauga cimbrisorul, maghiranul si ierburile de gradina si se potriveste zacusca de sare. Se mai lasa tuciul cateva minute la cuptor.
Pentru conservare aveti doua variante: fie puneti zacusca fierbinte in borcane, apoi le puneti sub paturi sa se raceasca timp de 1-2 zile, fie asteptati sa se mai racoreasca zacusca, apoi o puneti in borcane si pe acetea le mai bagati la cuptor pentru 40-50 de minute intr-o tava cu apa, iar la final le lasati sa se raceasca in cuptor. Eu am ales varianta a doua.
Fişiere ataşate
20181031-143823-004.jpg
20181031-143823-004.jpg (6.26 MiB) Vizualizat de 290 ori
20181031-143045-003.jpg
20181031-143045-003.jpg (2.34 MiB) Vizualizat de 290 ori
20181030-141314-001.jpg
20181030-141314-001.jpg (3.58 MiB) Vizualizat de 290 ori
20181030-113638-001.jpg
20181030-113638-001.jpg (3.2 MiB) Vizualizat de 290 ori
20181030-110659-001.jpg
20181030-110659-001.jpg (4.13 MiB) Vizualizat de 290 ori
20181030-110433-001.jpg
20181030-110433-001.jpg (3.87 MiB) Vizualizat de 290 ori
20181030-104758-001.jpg
20181030-104758-001.jpg (3.57 MiB) Vizualizat de 290 ori
20181030-103134-001.jpg
20181030-103134-001.jpg (3.19 MiB) Vizualizat de 290 ori
20181030-102726-001.jpg
20181030-102726-001.jpg (3.18 MiB) Vizualizat de 290 ori
20181031-143515-001.jpg
20181031-143515-001.jpg (5.05 MiB) Vizualizat de 290 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori