Usturoi marinat

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Usturoi marinat

Mesajde anisoara67 » 06/11/2018 05:49

5 capatani de usturoi
250 ml apa
1 lingura de sare grunjoasa
250 ml otet de vin
piper
ienibahar
mustar
rozmarin
busuioc
Apa, sarea si otetul sa pun sa fiarba; de la primul clocot sa lasa sa fiarba 10 minute la foc mic, apoi se da de pe foc si e lasa sa se raceasca.
Se curata usturoiul si se asaza in borcane cu condimentele repartizate pentru fiecare borcan.
Solutia fiarta si racita se toarna si ea pana ce acopera cateii de usturoi, se pun si se strang capacele, apoi se fierb la bain marie, 10 minute de la primul clocot. Se scot de la fiert, se asaza in ladita si se acopera cu o patura groasa pana ce se racesc in voie, apoi le depozitam in locuri uscate si racoroase. Acest marinat se foloseste la salate, sandvisuri, sosuri, garnituri.
Fişiere ataşate
dsc05081.jpg
dsc05081.jpg (799.7 KiB) Vizualizat de 452 ori
dsc05072.jpg
dsc05072.jpg (853.05 KiB) Vizualizat de 452 ori
dsc05069.jpg
dsc05069.jpg (706.62 KiB) Vizualizat de 452 ori
dsc05068.jpg
dsc05068.jpg (927.89 KiB) Vizualizat de 452 ori
dsc05073.jpg
dsc05073.jpg (816.4 KiB) Vizualizat de 452 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori