Intorsuri din Hihor

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
dalia_trifa
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 10/10/2012 09:43

Intorsuri din Hihor

Mesajde dalia_trifa » 03/09/2018 11:36

Faina 1500 gr
apa calduta ( o cana)
o lingura de sare
untura
Aceasta reteta nu are cantitate
Cartofi fierti care se zdrobesc ca la pireu cu ulei, sau varza murata din butoi care se spala si se caleste in prealabil
Peste o lingura de sare se toarna apa calduta pentru a se dizolva sarea.,dupa care se pune faina, cat sa iasa un aluat mai moale decat cel de paine sau de cozonac ce se framanta bine fara a ne nelinisti ca aluatul se prinde de mana. Dupa ce se framanta bine se infaineaza mana si se scoate aluatul pe masa. Se framanta bine si se fac cocutze ce se framanta fiecare bine. Se lasa sa se odihneasca jumatate de ora, nu inainte de a le unge pe fiecare cu untura. Asa unse le lasam acum sa se odihneasca.
Dupa odihna aluatului se trece la intinsul cocutilor care se face pe o fata de masa, deoarece rularea aluatului se va face cu ajutorul fetei de masa.
Se ia o bucata de cocut si se pune pe fata de masa. Untura care s-a pus peste aluat deja este intrata in el facandu-l mult maielastic pentru a se putea intinde cat o foita de tigara.
Aluatul se intinde apoi cu mana incepand a trage de margini cate putin cu degetele, dupa ce isi mareste volumul prin intindere se introduce mana ( palma) in mijlocul aluatului si incetisor se intinde in continuare. Aluatul are dimensiunea mesei dupa ce este la maxim intins si extrem de subtire. Cand aluatul este gata intins se mai picura cativa stropi de ulei peste foaie. Apoi se presara cartofi sau varza peste aluat. Se prinde de o parte si de alta fata de masa si se ruleaza cu ajutorul ei placinta. formnd astfel o placinta. Rolul astfel obtinut se ruleaza ca un melc si se prajeste in tigaia unsa cu putin ulei pe ambele parti.
Placintele mai mari ( care se coc in cuptor) se ruleaza pe toata foaia cu compozitia dorita apoi se pun in cuptor, se ung cu galbenus de ou si se coc.
Fişiere ataşate
34985109-1959194690780611-2367386858318462976-n.jpg
34985109-1959194690780611-2367386858318462976-n.jpg (537.77 KiB) Vizualizat de 325 ori
34829431-1959194634113950-3884587654813057024-n.jpg
34829431-1959194634113950-3884587654813057024-n.jpg (636.03 KiB) Vizualizat de 325 ori
34815612-1959194840780596-6960875289291259904-n.jpg
34815612-1959194840780596-6960875289291259904-n.jpg (982.36 KiB) Vizualizat de 325 ori
34687475-1959194794113934-7356006121540157440-n.jpg
34687475-1959194794113934-7356006121540157440-n.jpg (765.5 KiB) Vizualizat de 325 ori
34557296-1959194604113953-7840249884434235392-n.jpg
34557296-1959194604113953-7840249884434235392-n.jpg (1.06 MiB) Vizualizat de 325 ori
35114519-1757910117669063-5343192538905837568-n.jpg
35114519-1757910117669063-5343192538905837568-n.jpg (200.86 KiB) Vizualizat de 325 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator