Varza noua calita in tuci

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Varza noua calita in tuci

Mesajde anisoara67 » 24/08/2018 02:32

2 verze noi, potrivit de mari (3,5 - 4 kg)
un pic de ulei
3-4 bucati de scarita de porc afumata
500 g de carne proaspata de porc cu un pic de grasime (costita proaspata)
4-5 rosii mari si coapte
sare
piper macinat
piper boabe
frunze de dafin
marar verde
In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici. Rumenim carnea bine, apoi adaugam varza tocata marunt si frecata cu un pic de sare (se framanta impreuna cu sarea, cu mainile pentru a se inmuia si pentru a-si lasa suc la preparare.) Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba incet in suc propriu, amestecand din cand in cind cu o lingura de lemn, apoi acoperiti iarasi oala. Procedam astfel pana ce scade sucul lasat de varza si varza capata culoarea aurie si se inmoaie, apoi adaugam rosiile date prin razatoare, fara pielita. Se acopera din nou si lasam sa scada bine. Cand varza incepe sa se caleasca si carnea este moale, piperam, adaugam si piper boabe, dar si 2-3 foi de dafin. Daca dorim un pic mai acra, putem adauga un pic de sare de lamaie. Se presara si mararul tocat fin, dupa ce oprim focul.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
dsc05717.jpg
dsc05717.jpg (866.51 KiB) Vizualizat de 389 ori
dsc05711.jpg
dsc05711.jpg (972.22 KiB) Vizualizat de 389 ori
dsc05661.jpg
dsc05661.jpg (720.08 KiB) Vizualizat de 389 ori
dsc05664.jpg
dsc05664.jpg (1.22 MiB) Vizualizat de 389 ori
dsc05670.jpg
dsc05670.jpg (582.08 KiB) Vizualizat de 389 ori
dsc05671.jpg
dsc05671.jpg (740.33 KiB) Vizualizat de 389 ori
dsc05674.jpg
dsc05674.jpg (771.16 KiB) Vizualizat de 389 ori
dsc05676.jpg
dsc05676.jpg (816.19 KiB) Vizualizat de 389 ori
dsc05679.jpg
dsc05679.jpg (915.73 KiB) Vizualizat de 389 ori
dsc05720.jpg
dsc05720.jpg (872.98 KiB) Vizualizat de 389 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori