Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

Mesajde anisoara67 » 23/08/2018 12:18

2 maini de corcoduse verzi crude
1 ardei galben
1 ardei rosu
2-3 rosii coapte
2 cartofi
1 ceapa uscata sau o legatura de ceapa verde
1 morcov
1 legatura patrunjel cu radacina
1 bucatica de telina
o mana de pastai de fasole verde
2 linguri de orez

Carnea de pasare se da prin masina de tocat, impreuna cu jumatate de ceapa, apoi se amesteca bine cu un praf de sare, mararul tocat fin, 2 oua si o lingura de orez prefiert (eu am dat in cateva clocote orezul cu un praf de sare, atat cat sa se inmoaie). Din acest amestec facem perisoare de marimea unei nuci, cu palmele umezite in apa rece.
Se curata zarzavatul, se spala, apoi se taie jumatate din ceapa ramasa, ardeiul se taie cubulete, la fel si morcovul, telina si radacina patrunjelului se dau prin razatoare, rosiile se oparesc si se curata de pielita, apoi se taie cubulete, cartofii curatati de coaja si spalati se taie si ei in cubulete, pastaile de fasole se curata indepartandu-se capetele pastailor, apoi se rupe in jumatati, fiecare pastaie.
Intr-o oala se pune la fiert apa cu un praf de sare si uleiul. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga tot zarzavatul taiat, fara rosii si cartofi. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert cca. 20-30 minute.
Intre timp se spala corcodusele curatate de codite, se varsa intr-o craticioara si se acopera cu apa, apoi se fierb cam 15 minute, dupa care se scot intr-o strecuratoare si se paseaza bine, cu o lingura de lemn, indepartandu-se pielita si samburii. Pasta obtinuta se amesteca cu zeama acra ramasa de la fiertul corcoduselor.
Dupa cele 20 de minute de fiert zarzavatul, se adauga si rosiile si cartofii si se mai lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se acreste dupa gust cu fiertura de corcoduse, se potriveste de sare, apoi se adauga restul de orez prefiert ramas si perisoarele. Se lasa sa fiarba la foc domol, cam 15-20 de minute.
Se opreste focul si se presara deasupra patrunjel si leustean verde tocat fin (eu am tocat si cateva fire de marar), apoi se drege ciorba cu 2 oua batute spuma cu un pic de acreala de corcoduse.

Se serveste fierbinte!
Pofta buna!


Fişiere ataşate
dscf1591.jpg
dscf1591.jpg (370.99 KiB) Vizualizat de 576 ori
dscf1536.jpg
dscf1536.jpg (154.38 KiB) Vizualizat de 576 ori
dscf1477.jpg
dscf1477.jpg (190.6 KiB) Vizualizat de 576 ori
dscf1506.jpg
dscf1506.jpg (181.82 KiB) Vizualizat de 576 ori
dscf1494.jpg
dscf1494.jpg (242.94 KiB) Vizualizat de 576 ori
dscf1501.jpg
dscf1501.jpg (151.03 KiB) Vizualizat de 576 ori
dscf1480.jpg
dscf1480.jpg (217.21 KiB) Vizualizat de 576 ori
dscf1505.jpg
dscf1505.jpg (110.65 KiB) Vizualizat de 576 ori
dscf1511.jpg
dscf1511.jpg (212.39 KiB) Vizualizat de 576 ori
dscf1517.jpg
dscf1517.jpg (113 KiB) Vizualizat de 576 ori
dscf1525.jpg
dscf1525.jpg (174.64 KiB) Vizualizat de 576 ori
dscf1572.jpg
dscf1572.jpg (256.48 KiB) Vizualizat de 576 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori