Inghetata cu crema de ciocolata si cafea solubila

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
abetina
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 08:04

Inghetata cu crema de ciocolata si cafea solubila

Mesajde abetina » 19/08/2018 02:40

-500 ml lapte dulce,fiert si racit
-500 cu grasime 30%
-300 gr zahar
-2 linguri crema de ciocolata in doua culori
-250 gr mascarpone
-1 plic mare zahar vanilat
-1 lingura cafea solubila
-4 galbenusuri

Se pun la bain marie laptele dulce, smantana si jumatate din cantitatea de zahar, se amesteca usor pana la omogenizare, apoi se adauga galbenusurile batute cu cealalata jumatate de cantitate de zahar, adica 150 gr. si se amesteca usor pana la fierbere, dar sa nu fiarba, ar trebui sa ajunga la o temperatura de maxim 90 grade C. Cand se asaza crema pe marginile vasului in care este crema, este semn ca e gata, apoi se lasa sa se racoreasca.
Se pune intr-un vas crema de ciocolata, mascarpone, zaharul vanilat, cafeaua solubila si se amesteca pana se obtine o pasta densa si omogenizata, apoi se adauga creme anglaise, adica crema de oua, se omogenizeaza si se pune la congelator, se poate servi dupa cateva ore fara amestecare din doua in doua ore, aceasta inghetata este foarte densa si foarte aromata.

Sa aveti pofta, dragilor!


Fişiere ataşate
dsc0007.jpg
dsc0007.jpg (135.68 KiB) Vizualizat de 285 ori
dsc0004.jpg
dsc0004.jpg (119.9 KiB) Vizualizat de 285 ori
dsc0003.jpg
dsc0003.jpg (181.9 KiB) Vizualizat de 285 ori
dsc0019.jpg
dsc0019.jpg (121.52 KiB) Vizualizat de 285 ori
fdb-1534678817-dsc0019.jpg
fdb-1534678817-dsc0019.jpg (255.64 KiB) Vizualizat de 285 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori