Nectar de corcoduse

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Nectar de corcoduse

Mesajde anisoara67 » 09/08/2018 04:20

1 kg de corcoduse coapte
400-500 g zahar
apa cat sa le acopere in craticioara
Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, cca 20-30 minute, la foc domol.
Dupa ce au fiert, se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor din strecuratoare li se indeparteaza samburii si pielitele, apoi fructul ramas se da la blender. Se amesteca piureul de fructe cu sucul strecurat, se adauga si restul de zahar si se fierbe din nou, cam 15-20 minute, la foc mic, adunand cu o spumiera, spuma stransa pe marginea craticioarei.
Se lasa sa se raceasca bine, apoi se lasa la rece in frigider, dupa care se poate consuma ca atare, fiind un nectar plin de vitamine, parfumat, racoritor cu un gust usor acrisor.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
dscf1719.jpg
dscf1719.jpg (1.46 MiB) Vizualizat de 194 ori
dscf1617.jpg
dscf1617.jpg (226.58 KiB) Vizualizat de 194 ori
dscf1618.jpg
dscf1618.jpg (316.46 KiB) Vizualizat de 194 ori
dscf1613.jpg
dscf1613.jpg (201.56 KiB) Vizualizat de 194 ori
dscf1605.jpg
dscf1605.jpg (269.3 KiB) Vizualizat de 194 ori
dscf1740.jpg
dscf1740.jpg (929.02 KiB) Vizualizat de 194 ori
dscf1740.jpg
dscf1740.jpg (929.02 KiB) Vizualizat de 194 ori
dscf1704.jpg
dscf1704.jpg (188.85 KiB) Vizualizat de 194 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori