Rotite din vinete umplute

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Rotite din vinete umplute

Mesajde anisoara67 » 07/08/2018 08:25

1 vanata mare si groasa
o mana de carne tocata de curcan
10-15 ciuperci proaspete
1 ardei mare rosu
1/2 cescuta de cus-cus
sare
condimente uscate
1 lingura de legume deshidratate fara sare
1 lingurita de pasta de tomate diluata cu 100 ml apa
1 legatura de patrunjel dat la blender cu un strop de ulei de masline si un praf de sare
ulei de masline

Jumatate de ceasca de cus-cus se opareste cu 3/4 cescuta de apa fiarta, se adauga un strop de ulei de masline, un praf de sare, se acopera si se da deoparte sa se inmoaie.
Vanata mare se spala, se sterge,apoi se taie in 4-5 rondele groase de cca 3-4 cm care se frig pe un gratar uns cu un pic de ulei. Rondele fripte pe ambele parti se scot si se scobesc in partea superioara cu o lingura, indepartand o parte din miez, dar lasand fundul vinetei si peretii ei cu o grosime de 1-1,5 cm, se stropesc in cavitatea formata cu un strop de ulei de masline si un praf de sarea, apoi se asaza in tava tapetata cu hartie pentru copt, una langa alta si se dau la cuptor pana ce se inmoaie bine miezul, cca 25-30 min.
Intre timp taiem felii subtiri ardeiul, ciupercile, lasand 4-5 ciupercute (cele mai mici) intregi, fara piciorus, si le calim intr-un pic de ulei de masline. Ciupercile intregi, dupa cele calim pe ambele fete, le scoatem pe o farfurie, apoi adaugam in legumele calite, carnea tocata de curcan si lasam sa scada tot sucul lasat de carne, amestecand continuu, adaugam si cus-cus-ul inmuiat, saram, condimentam, adaugam si legumele deshidratate fara sare, adaugam si 1/2 ceasca de apa, pasta de tomate diluata si amestecam usor pana ce scade tot sucul si obtinem un amestec omogen cu care umplem fiecare disc de vanata scobita, ajutandu-ne de o lingura cu care presam usor si deasupra picuram din sosul de patrunjel, peste care am mai adaugat ulei de masline, deasupra amestecului punem cate o ciupercuta intreaga, calita cu scobitura piciorusului in sus, pe care o umplem cu patrunjel dat la blender si bagam din nou la cuptor pana se rumeneste usor, cca 15 minute.

Se servesc reci, simple sau cu smantana, dupa preferinta.


Fişiere ataşate
dsc02897.jpg
dsc02897.jpg (676.09 KiB) Vizualizat de 177 ori
dsc02884.jpg
dsc02884.jpg (716.6 KiB) Vizualizat de 177 ori
dsc02876.jpg
dsc02876.jpg (809.41 KiB) Vizualizat de 177 ori
dsc02872.jpg
dsc02872.jpg (928.43 KiB) Vizualizat de 177 ori
dsc02859.jpg
dsc02859.jpg (798.05 KiB) Vizualizat de 177 ori
dsc02856.jpg
dsc02856.jpg (789.96 KiB) Vizualizat de 177 ori
dsc02855.jpg
dsc02855.jpg (678.19 KiB) Vizualizat de 177 ori
dsc02853.jpg
dsc02853.jpg (506.58 KiB) Vizualizat de 177 ori
dsc02849.jpg
dsc02849.jpg (734.68 KiB) Vizualizat de 177 ori
dsc02847.jpg
dsc02847.jpg (817.44 KiB) Vizualizat de 177 ori
dsc02844.jpg
dsc02844.jpg (684.64 KiB) Vizualizat de 177 ori
dsc02922.jpg
dsc02922.jpg (709.58 KiB) Vizualizat de 177 ori
dsc02921.jpg
dsc02921.jpg (826.81 KiB) Vizualizat de 177 ori
dsc02917.jpg
dsc02917.jpg (881.03 KiB) Vizualizat de 177 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori