Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie

Mesajde anisoara67 » 07/08/2018 08:14

un muschiulet mic de porc (iepure)
1 rodie potrivit de mare
100 g branza Feta
200 g mix de legume
1 vanata mica
1 lingurita de condimente uscate
1 lingurita de legume deshidratate fara sare
1 catel de usturoi
sare
1 lingura de zahar
1 lingurita de otet balsamic
2 scobitori din bambus
ulei de masline
Se taie capetele subtiri ale muschiuletului, apoi acoperit de o punga mica de celofan se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza la cca 1,5 cm grosime, apoi cu lama unui cutit se face o taietura laterala, ca un portofel, fara a taia peretii muschiuletului, se stropeste cu un pic de ulei de masline in interior si exterior, se sareaza si condimenteaza, apoi se lasa cateva minute sa se intreptrunda aromele.
Vanata o spalam, ii indepartam cotorul si coaja, apoi o taiem in bastonase subtiri) indepartam samburii daca este nevoie) si taiem in cubulete mici.
Intre timp,intr-un strop de ulei de masline punem cubuletele de vanata pana incep sa se inmoaie si sa se farama, apoi amestecul mexican Gradena, saram, condimentam si adaugam un strop de apa, acoperim cu un capac si lasam sa scada sucul pana se inmoaie un pic legumele. Dam deoparte sa se racoreasca.
Deoparte intr-o tigaita caramelizam o lingura de zahar, cand zaharul se topeste si capata culoare aurie, adaugam o mana de fructe de rodie, amestecam continuu, adauga si otetul,apoi un strop de apa. Dam deoparte sa se raceasca.
In mixul de legume moi adaugam cubulete mici de branza Feta. Cu acest amestec umplem bine portofelul si il prindem la taietura cu 2 scobitori din bambus.
Punem portofelul intr-o tava mica si inalta, adaugam un strop de ulei de masline, presaram deasupra sare, condimente uscate si legumele deshidratate fara sare, catelul de usturoi feliat subtire si adauga o cescuta de apa clocotita. Acoperim cu folie de alumniu si dam 20 de minute la cuptor, apoi se indeparteaza folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca usor.
Scoatem portofelul rumenit din tavita si il lasam cca 5 minute inainte de a-l felia in felii subtiri de 1-1,5 cm. Se servesc stropite cu sosul dulce acrisor de rodie.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
dsc03809.jpg
dsc03809.jpg (687.16 KiB) Vizualizat de 200 ori
dsc03746.jpg
dsc03746.jpg (872.2 KiB) Vizualizat de 200 ori
dsc03735.jpg
dsc03735.jpg (595.18 KiB) Vizualizat de 200 ori
dsc03733.jpg
dsc03733.jpg (642.36 KiB) Vizualizat de 200 ori
dsc03723.jpg
dsc03723.jpg (627.92 KiB) Vizualizat de 200 ori
dsc03720.jpg
dsc03720.jpg (585.96 KiB) Vizualizat de 200 ori
dsc03718.jpg
dsc03718.jpg (544.29 KiB) Vizualizat de 200 ori
dsc03711.jpg
dsc03711.jpg (687.47 KiB) Vizualizat de 200 ori
dsc03710.jpg
dsc03710.jpg (724.36 KiB) Vizualizat de 200 ori
dsc03708.jpg
dsc03708.jpg (747.1 KiB) Vizualizat de 200 ori
dsc03851.jpg
dsc03851.jpg (774.39 KiB) Vizualizat de 200 ori
dsc03853.jpg
dsc03853.jpg (814.57 KiB) Vizualizat de 200 ori
dsc03811.jpg
dsc03811.jpg (710.5 KiB) Vizualizat de 200 ori
dsc03849.jpg
dsc03849.jpg (827.41 KiB) Vizualizat de 200 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator