Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

Mesajde anisoara67 » 07/08/2018 08:04

1 pachet de foi de placinta
100 g margarina
2 oua
4 linguri de amidon de porumb
1 cana de lapte
50 g unt sau margarina
150 g zahar
100 ml sirop de afine sau 2 linguri de dulceata
decor jumatati de caise, nu foarte coapte
cateva tablete mici de ciocolata alba
Se pregateste o tava tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se iau cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm.
Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi, apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine, iar partea neunsa in mijloc, care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului. Se asaza cu grija in tava unul langa altul, se stropesc un pic cu unt topit, apoi se da la copt cca 15 min, pana se rumenesc usor.
Se separa albusurile de glbenusuri.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu 3 linguri de zahar, pana se intaresc, apoi se adauga siropul sau duceata de afine.
Se pune laptele sa fiarba cu restul de zahar si,cand da in primul clocot, se pun cu o lingura galusti din bezeaua cu afine, se lasa pe fiecare parte a lor sa dea in 2-3 clocote, apoi se scot cu o spumiera intr-o sita, lasandu-le sa se scurga bine.
Galbenusurile se amesteca cu un tel cu amidonul alimentar, turnand usor laptele ramas de la fiertul bezelei, dupa ce l-am lasat un pic sa se racoreasca.
Amestecul obtinut se pune sa fiarba la bain marie pana se intareste, apoi se da deoparte si se adauga untul sau margarina, amestecand continuu pana il incorporam in crema. Crema fierbinte se pune cu o lingura in cuiburile preparate din foi de placinta, apoi se pun cate 2 galusti de bezea cu afine, si se decoreaza cu jumatati de caise trase in ciocolata alba. Se dau un pic la rece,apoi se pot servi ca un desert absolut delicios.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
dsc03166.jpg
dsc03166.jpg (950.55 KiB) Vizualizat de 204 ori
dsc03122.jpg
dsc03122.jpg (573.59 KiB) Vizualizat de 204 ori
dsc03121.jpg
dsc03121.jpg (676.11 KiB) Vizualizat de 204 ori
dsc03119.jpg
dsc03119.jpg (603.21 KiB) Vizualizat de 204 ori
dsc03117.jpg
dsc03117.jpg (522.49 KiB) Vizualizat de 204 ori
dsc03116.jpg
dsc03116.jpg (657.36 KiB) Vizualizat de 204 ori
dsc03111.jpg
dsc03111.jpg (1.44 MiB) Vizualizat de 204 ori
dsc03105.jpg
dsc03105.jpg (715.99 KiB) Vizualizat de 204 ori
dsc02983.jpg
dsc02983.jpg (594.62 KiB) Vizualizat de 204 ori
dsc02979.jpg
dsc02979.jpg (515.55 KiB) Vizualizat de 204 ori
dsc03175.jpg
dsc03175.jpg (719.77 KiB) Vizualizat de 204 ori
dsc03187.jpg
dsc03187.jpg (640.42 KiB) Vizualizat de 204 ori
dsc03163.jpg
dsc03163.jpg (761.98 KiB) Vizualizat de 204 ori
dsc03153.jpg
dsc03153.jpg (752.83 KiB) Vizualizat de 204 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori