Tarta cu branza si piersici

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
andraconstantinescu
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 16/01/2016 01:19

Tarta cu branza si piersici

Mesajde andraconstantinescu » 09/07/2018 11:21

Aluat:
200 g faina
50 g zahar
un plic de zahar vanilat (8 g)
un praf de sare
1 ou
100 g unt
Umplutura:
420 g branza proaspata de vaci
100 g zahar
1 plic de zahar vanilat (8 g)
1 lingura de gris
1 ou
700 g piersici + o lingura de zahar
Diametru tava: 28 cm
Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator.
Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura.
Intr-un castron, se pun branza proaspata de vaci, zaharul, zaharul vanilat, grisul si oul si se amesteca.
Piersicile se spala, se curata cu ajutorul unui cutit de piele si de samburi si se feliaza.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se scoate aluatul din congelator si se intinde putin cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru infainata. Se asaza apoi intr-o tava pentru tarte, unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga compozitia cu branza. Se asaza feliile de piersici circular, incepand dinspre exterior catre interior si se presara o lingura de zahar peste ele. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul tartei este copt.
Fişiere ataşate
6.jpg
6.jpg (1.28 MiB) Vizualizat de 154 ori
5.jpg
5.jpg (1.54 MiB) Vizualizat de 154 ori
4.jpg
4.jpg (1.5 MiB) Vizualizat de 154 ori
2.jpg
2.jpg (3.21 MiB) Vizualizat de 154 ori
1.jpg
1.jpg (1.93 MiB) Vizualizat de 154 ori
3.jpg
3.jpg (2.45 MiB) Vizualizat de 154 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori