Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
gospodariu
Incepator
Mesaje: 74
Membru din: 24/10/2015 04:07

Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Mesajde gospodariu » 26/06/2018 04:07

Pentru coaja de tarta:
250 g faina;
2-3 linguri zahar pudra;
125 g unt de 82% grasime;
1 galbenus;
40 ml apa rece;
zeama de lamaie;
Pentru mouse-ul de fructe de padure:
300 g fructe de padure congelate;
2 linguri zahar;
1 lingură apa;
5 g gelatina;
150 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
Pentru jeleul de corcoduse:
2 cani suc de corcoduse galbene;
2 linguri zahar pudra;
1 plic praf de budinca de vanilie;
Pentru bezeaua de decor:
1 albus;
4 linguri de zahar;
40 ml apa;
Pregatirea aluatului de tarta:
Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa. Peste aceasta se adauga galbenusul, zeama de lamaie si apa rece treptat pana aluatul incepe sa se lege. Cand aluatul este gata, se inveleste in folie alimentara si se introduce la frigider pentru 30 minute, dupa care se scoate, se intinde cu sucitorul si se asaza apoi in tava de tarta. Cu ajutorul unei furculite, se cresteaza aluatul si se introduce din nou la frigider pentru inca 20 minute, dupa care se scoate, se pune deasupra hartie de copt si boabe de fasole sau naut pentru a nu-i da voie aluatului sa creasca.
Se lasa la cuptor 20 minute la foc potrivit, dupa care se scot fasolele/nautul si se mai lasa 5 minute sa se rumeneasca.
Pentru a pregatii mouse-ul de fructe de padure, vom pune fructele de padure pe foc cu 2 linguri zahar si 1 lingură apa si le fierbem la foc mic pana cand se înmoaie si zaharul se dizolva. Pasam apoi cu un blender si strecuram printr-o sită deasa. Cat amestecul este inca destul de cald, punem in el gelatina inmuiata in apa rece si amestecam bine. Batem spuma smantana de frisca si la final amestecam in piureul de fructe de padure gelatina si apoi frisca.
Jeleul de corcoduse il vom face cu ajutorul unui plic de praf de budinca, conform instructiunilor, inlocuind laptele cu sucul de corcoduse galbene.

Pentru asamblarea tartei, vom turna in coaja de tarta mouse-ul de fructe de padure si deasupra jeleul de corcoduse, dupa care vom introduce la frigider pentru 3-4 ore. La final se decoreaza tarta cu meringue (albus de ou batut spuma cu sirop din zahar), fructe de padure, iar pentru un aspect mai wooow, flambam usor bezeaua.
Fişiere ataşate
picture-071.jpg
picture-071.jpg (118.24 KiB) Vizualizat de 189 ori
picture-032.jpg
picture-032.jpg (52.75 KiB) Vizualizat de 189 ori
picture-021.jpg
picture-021.jpg (202.56 KiB) Vizualizat de 189 ori
picture-010-1.jpg
picture-010-1.jpg (237.86 KiB) Vizualizat de 189 ori
picture-059.jpg
picture-059.jpg (130.1 KiB) Vizualizat de 189 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori