Tort de vara cu frisca, crema patisera si fructe

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Lazar Raluca
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 16/06/2018 10:35

Tort de vara cu frisca, crema patisera si fructe

Mesajde Lazar Raluca » 16/06/2018 10:53

Blat :
10 oua
300 gr zahar
400 gr faina
un praf copt
esență vanilie
150 ml ulei
frisca
fructe
Se spumeaza albusurile cu zaharul. Separat se amesteca gălbenușurile cu uleiul ca o maioneza, se încorporează crema de gălbenușuri în bezeaua de albușuri, și se cerne faina cu praful de copt. Se da la cuptor la 200 grade C circa 30-40 min pana trece testul scobitorii. Se lasă la răcit, se feliază în 3 sau patru felii, se insiropeaza cu suc de vișine. Se pregătește crema patisera cu lapte rece, asemenea unei budinci, este f aromata cu gust de vanilie, se încorporează în frisca și se umplu foile. Se decorează cu frișcă și fructe trase în gelatina. Se folosește circa un litru de frișcă lichida îndulcit.


Fişiere ataşate
img-20180608-224429.jpg
img-20180608-224429.jpg (2.81 MiB) Vizualizat de 629 ori
img-20180608-224223.jpg
img-20180608-224223.jpg (2.69 MiB) Vizualizat de 629 ori

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori