Paste tricolore cu pesto rosso sau rosu

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Ema Hurdugaci
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 11/01/2017 01:23

Paste tricolore cu pesto rosso sau rosu

Mesajde Ema Hurdugaci » 05/06/2018 04:34

300 de grame paste tricolore
sare, piper
250 de grame roșii uscate în ulei de măsline/un borcan
4 fire busuioc verde
o mână de parmezan
1 cățel de usturoi
Câteva semințe de pin sau de care aveți la îndemână
ulei de măsline extra, dacă e cazul
Nu gătesc prea des paste, le mai numesc" mâncarea lenesului"😉, ci doar atunci când trebuie să prepar ceva ultrarapid, fără efort.
Așa am încropit și această mâncare.
Deseori se confundă "pesto rosso" tradițional italian cu orice sos roșu, de exemplu cu ardei.
În realitate, ceea ce trebuie să predomine în acest sos sunt strict roșiile uscate, cu o ușoară tentă de busuioc, orice alte adaosuri de legume anulând sau estompand gustul acestui pesto veritabil, transformandu-l în alt tip de sos.

De aceea am ales să nu mă abat de la rețeta tradițională și să folosesc doar ingredientele de bază.
Sosul acesta e extrem de ușor de realizat, practic pasam toate ingredientele, dacă e cazul, mai asezonam.
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj, în apă ușor sărată, le strecuram fără să le clatim.
Le amestecăm apoi cu pesto roșu, mai adăugăm puțin parmezan ras, asezonam și vă urez: "Poftă bună!"

Fişiere ataşate
2018-06-03-19-07-11-325.jpg
2018-06-03-19-07-11-325.jpg (721.17 KiB) Vizualizat de 409 ori
2018-06-03-19-07-32.jpg
2018-06-03-19-07-32.jpg (702.42 KiB) Vizualizat de 409 ori

Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori