Mic dejun in aluat fraged

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Ema Hurdugaci
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 11/01/2017 01:23

Mic dejun in aluat fraged

Mesajde Ema Hurdugaci » 29/07/2017 10:54

Pentru aluat:
200 de grame unt moale
150 de grame iaurt gras
1 plic de drojdie uscată
1 linguriță de sare
1 ou
1 ou pentru uns
Semințe pentru topping
Pentru umplutura:
2 cârnați cabanos
200 de grame cașcaval
1 ceapă albă
3 ouă
câteva roșii cherry
Sare, piper, ulei
Pătrunjel verde
500 de grame făină integrală de grâu sau albă, plus extra
Pentru aluat, se amestecă untul cu făina și drojdia, respectiv sarea, iaurtul, oul ușor bătut .
Aluatul se frământă puțin, apoi se lasă la dospit 30 de minute.
Între timp, se toacă ceapa mărunt, cârnații rondele, roșiile cherry se feliaza jumătăți, cascavalul se razuieste.
Se încinge ulei într-o tigaie, se caleste ceapa cca. 10 minute, se adaugă carnatii și roșiile cherry, apoi se sparg și ouăle direct în tigaie, după 5 minute.
Se amesteca totul și se gătește încă 5 minute, se adaugă pătrunjel verde tocat și cașcaval razuit.
Compoziția se lasă deoparte.
Se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius, aluatul se întinde într-un dreptunghi, se pune compoziția pe mijloc, evitand marginile, se împachetează rustic, se așază într-o tavă de chec.
Aluatul se unge cu ou bătut, se presară cu semințe, se coace o oră, apoi se consumă cald sau rece.
Poftă bună!
Fişiere ataşate
1501253546367.jpg
1501253546367.jpg (497.6 KiB) Vizualizat de 888 ori
1501310346624.jpg
1501310346624.jpg (625.73 KiB) Vizualizat de 888 ori

Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 17 vizitatori