Interviu cu Biaskitchen - Bucatarul Lunii August

In aceasta zona sunt publicate articole realizate de catre membrii clubului editorial, si reprezinta si o modalitate de a sugera teme idei pentru newsletter.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, Moderatori

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Interviu cu Biaskitchen - Bucatarul Lunii August

Mesajde adi » 03/12/2014 10:06

In august, Biaskitchen si-a incununat activitatea pe site cu titlul de Bucatarul lunii. Ne-a facut placerea de a ne raspunde la cateva intrebari, asa ca acum avem posibilitatea de a vedea in spatele id-ului cu care am cunoscut-o pe RC. E fara indoiala unul dintre cele mai reusite interviuri RC. Cititi-l si veti decoperi o persoana calda, (auto)ironica, cu mult tact si cu multiple pasiuni in care se impletesc nostalgia copilariei si echilibrul maturitatii.


1. Pentru inceput, spune-ne cate ceva despre tine… Cine e in spatele id-ului Biaskitchen?
Buna ziua dragele si dragii mei prieteni de pe RC. Sunt onorata sa fiu, impreuna cu voi, in aceasta minunata comunitate care se numeste RC.

Eu ma numesc Bianca, am implinit anul acesta 47 de ani de vietuire in aceasta lume.
In comunitatea spirituala din care fac parte, eu sunt mamica spirituala a unei fetite minunate, Alessia, sotia unui om admirabil, Sebastian, sora mai mare a unor frati adorabili, Madalina si Cosmin, matusa unei nepotele fermecatoare, Alexandra si nu in ultimul rand fiica unor parinti exceptionali.

Ca formare profesionala de baza sunt specializata in finante-contabilitate, relatii economice internationale si drept.

Am avut o copilarie fericita, fiind primul copil al unor oameni care s-au iubit toata viata. In copilarie am practicat mai multe sporturi, incepand de la varsta de 3 ani: gimnastica ritmica, inot si patinaj.

Imagine

Cand am mers la scoala mi-am descoperit o dragoste nemarginita fata de invatatura si am renuntat la sport.

Imagine

Bunica mea mi-a insuflat pasiunea ei fata de croitorie iar bunicul pasiunea fata de gradinarit.

Din pacate, o buna perioada de timp am pus cariera profesionala inaintea oricaror altor prioritati familiale dar acum, familia sau mai bine spus comunitatea in care traiesc, este pe primul plan.

Sunt o persoana sincera, dreapta, comunicativa, imi place sa studiez, sunt atasata de pasiunile mele. Imi place sa-i ajut pe ceilalti fara sa astept sa primesc ceva in schimb.

2. Cand ai inceput sa gatesti?
Am inceput sa gatesc pe la varsta de 9 ani, cand experimentam tot felul de retete de prajituri si dulceturi.

3. Iti mai amintesti care a fost prima reteta pe care ai facut-o? Cum a fost ea primita?
Prima reteta a fost o prajitura care se numea „Zi si noapte”, un fel de chec in 2 culori si a fost primita cu mare dragoste de catre familia mea, care imi incuraja toate initiativele.

4. Cine a fost de-a lungul timpului sursa ta de inspiratie in bucatarie?
Prima sursa de inspiratie a fost mama, care desi avea de crescut 3 copii, totusi ,isi facea timp sa ne gateasca niste mancaruri minunate, inclusiv multe feluri de dulciuri.

De la strabunica mea am aflat ca painea se coace in vatra iar de la bunica am invatat ca cele mai gustoase ingrediente sunt cele pe care le cultivi in propria gradina.Imi placea sa o privesc pe strabunica mea cum framanta aluatul, sa ma joc cu bucatele de aluat si sa le transform in tot felul de forme, aroma de paine coapta cu siguranta ca imi aminteste de strabunica. Bunica, desi locuia in Bucuresti, avea o gradina in care isi cultiva toate legumele si mirodeniile de care avea nevoie, pe vremea aceea, imi mintesc ca nu cumpara nimic de la piata, nici macar nu stia cat costa 1 legatura de verdeta sau legumele de baza.

Si nu in ultimul rand, celebrul bucatar britanic Jamie Oliver, caruia i-am citit toate cartile publicate in Romania.

5. Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit legat de bucatarie?
Cel mai bun sfat pe care l-am primit este ca orice fac sa fac din pasiune.
Un sfat pe care il dau la randul meu prietenilor mei este sa iesim din tiparele cu care suntem obisnuiti si sa experimentam si nu in ultimul rand, sa integram in retele noastre cat mai multe alimente si ingrediente sanatoase.

6. Ce gusturi iti amintesc invariabil de copilarie?
Gustul de paine proaspat coapta si prajiturile mamei.

7. Care consideri ca este cel mai mare succes al tau de pana acum in bucatarie?
Cel mai mare succes consta in retetele raw vegane.

8. Exista o intamplare hazlie petrecuta in bucatarie de care iti amintesti cu placere?
Exista multe intamplari hazlii:in copilarie am vrut sa-i fac mamei o surpriza de 8 Martie si m-am trezit inaintea tuturor si m-am apucat sa le fac mici la gratar, gasisem niste carne tocata in frigider si m-am apucat de gatit. Surpriza a fost un fiasco, pentru ca, acea carne pe care o gasisem, era pregatita de mama pentru a face sarmale si va dati seama ce mici au iesit cu orez prajit.

Imagine

Am mai facut odata o incercare sa pregatesc muraturi fara sare, citisem undeva ca pot sa inlocuiesc sarea cu drojdie de bere. Am pus gogonele cu drojdie de bere si ca sa fiu sigura ca fermenteaza leam pus intr-un borcan cu sistem de vidare.Dupa cateva zile a explodat borcanul, umplandu-mi toata bucataria de gogonele.

9. Dintre toate bucatariile lumii, ai vreuna care sa te fi cucerit in mod deosebit?
Cu siguranta bucataria italiana!

10. Cum ai caracteriza in 3 randuri mancarea ce ti se potriveste cel mai bine?
Mancarea care contine ingrediente sanatoase, gatita sanatos si cu dragoste.

11. Daca ar trebui sa ordonezi in functie de importanta urmatoarele caracteristici ale unui preparat, cum ar arata clasamentul? Aspect, gust, miros.
Sanatos, gustos, aspectuos si aromat.

12. La un calcul rapid, cate carti de bucatarie ai in casa?
O biblioteca de 2,5X2 m este plina cu carti si reviste de gastronomie stranse de prin toate peregrinarile pe care le-am facut.

13. Care e condimentul care-ti place cel mai mult? (excluzand sarea si piperul)
Turmericul este condimentul pe care il folosesc aproape zilnic, nu numai datorita beneficiilor cat si datorita aromei deosebite.

14. Care e cea mai exotica mancare pe care ai gustat-o vreodata?
Pentru ca imi place foarte mult sa calatoresc si in fiecare calatorie imi place sa descopar speficul si tradtiile inclusiv cele culinare din zonele unde ma aflu, am gustat multe mancaruri exotice.

De la supa de camila in Maroc, tocana din coada de taur in Andaluzia, gastronomia creola cu retete picante si super aromate cum ar fi :fructul arborelui de paine, banane, papaya, mango, lime, crabi si creveti, homar, caracatica, pui, si apoi curry, vanilie, lapte de cocos, in combinatii extraordinare. Daca s-ar face un top al mancarurilor exotice cred ca bucataria asiatica, in special cea chineza ar fi pe primul loc in topul mancarurilor exotice pe care le-am gustat.

15. Cand si cum a avut loc intalnirea cu membrii RC? Cum vezi comunitatea ”RC”? Ce ai schimba la aceasta comunitate?
In luna decembrie 2012, cautam pe internet retete deosebite pentru sarbatori si asa am descoperit site-ul RC. De atunci aceasta comunitate a devenit ca o familie pentru mine, o sursa permanenta de inspiratie unde gasesc multe sfaturi utile, un ajutor nepretuit si multa incurajare din partea tuturor.Si tot ca intr-o familie, primim mereu cadouri minunate din partea parintilor acesui site.

Nu as avea ce sa schimb dar totusi este ceva ce mi-as dori, sunt cateva fiinte minunate care ne-au luminat cu inventivitatea si talentul lor si dupa o perioada au disparut din aceasta comunitate. Eu le numesc „stele cazatoare”. Mi-as dori foarte mult sa se intoarca la noi. Comunitatea Retete Culinare cred ca face parte din viata fiecarui membru si asa cum se intampla in viata, stelele cazatoare fac si ele parte din viata noastra.

16. Ai un mesaj pentru membrii comunitatii noastre?
Gatiti cu pasiune!
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/12/2014 07:25

Bianca - incantata de cunostinta :) :flower:

Felicitari pentru ceea ce faci :master: :flower: Ai preocupari minunate- inca o data felicitari :master: :flower: Datorita acestui interviu ai ajuns mai aproape de sufletul meu :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 04/12/2014 12:04

Minunat interiviul :master: :master: :master: :master: :master: ...va felicit sunteti foarte deosebita :love: :love: :love:
Citind interviul dumneavoastra mi-ati adus aminte de strabunica mea care framanta foarte multa paina,iar eu modelam tot felul de figurine pe langa ea :vis: :vis: :vis: ...atat de frumos :wink:
:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: ...ma bucur ca v-am cunoscut mai bine :flower:


Felicitari Adi pentru interviu :flower: :flower: :flower: ...intradevar minunat :peace:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 04/12/2014 01:43

Bia ma bucur ca te-am cunoscut mai bine felicitari pentru tot ce faci =D> :hug: :hug:
Adi felicitari pentru interviu :wink:
claudia

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 07/12/2014 12:52

Adi, multumesc pentru interviu!

:love:

Lucia, multumesc!
:love:

Dana, multumesc!

:love:

Claudia, multumesc!
:love:

Ma bucur ca m-ati primit in familia RC, unde sunt numai oameni deosebiti care realizeaza lucruri remarcabile.
:hug: :love: :hug: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 07/12/2014 11:47

Bia, felicitari pentru interviu si mult succes in continuare in tot ceea ce faci! :hug: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 26/12/2014 06:58

Citisem interviul cu mult timp in urma si vroiam sa revin cu impresii...dar nu mai reuseam. Asa cum mi te-am imaginat, o fiinta deosebita din multe puncte de vedere! Felicitari! Succes pe mai departe atat pe plan personal, cat si profesional, sanatate si numai bine!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:


:hug: :hug: :hug: :pup: :pup: :pup: :love: :love: :)
MIKI

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 26/12/2014 10:42

Bia, felicitari pentru interviu, ma bucur sa te cunosc prin intermediul acestor randuri minunate.

:flower: :flower: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 27/12/2014 09:41

antoniah scrie:Bia, felicitari pentru interviu si mult succes in continuare in tot ceea ce faci! :hug: :flower: :flower: :flower:


Multumesc Antonia!
Si eu iti doresc mult succces in tot ceea ce faci!
:love: :hug: :love:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 03/01/2015 10:41

mikirafaela scrie:Citisem interviul cu mult timp in urma si vroiam sa revin cu impresii...dar nu mai reuseam. Asa cum mi te-am imaginat, o fiinta deosebita din multe puncte de vedere! Felicitari! Succes pe mai departe atat pe plan personal, cat si profesional, sanatate si numai bine!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:


:hug: :hug: :hug: :pup: :pup: :pup: :love: :love: :)



Miki, multumesc mult pentru aprecieri!
Si eu iti doresc numai bine, realizari pe toate planurile, sanatate si fericire impreuna cu cei dragi si sa stapaniti sanatosi casa noua in care v-ati mutat, sa fie intotdeauna plina de iubirea voastra!
:love: :flower: :love:


Înapoi la “Articole Club Editorial”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator