[CALPE/ SPANIA] BRAUHAUS IN CALPE

Este un loc in care te duci sa mananci de fiecare data cu placere? Exista un fel de mancare pe care il comanzi mereu in acel loc? Impartaseste aceste date celor care vor sa incerce mancaruri excelente fara a face efortul de a le gati singuri.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

[CALPE/ SPANIA] BRAUHAUS IN CALPE

Mesajde xanora » 28/01/2013 01:28

Ca de obicei trebuie sa incep cu un preambul povestile mele, ca sa intelegeti ce vreau sa zic :wink:

Eu am crescut intr-o familie clasica, in care mama lucra mai mult de sezon, pentru a putea asigura progeniturii educatia si ingrijirea necesara, ce constau din implicarea in diferite treburi casnice prin joc, o alimentatie sanatoasa si echilibrata, ma rog, stiti voi povestea! Sa plec la scoala cu micul dejun luat, sa vin si sa ma astepte o ciorbica aburinda pe masa, un felul doi pe aragaz si casa impregnata de mirosul a fel de fel de prajituri de casa!
Dar, nu stiu daca a fost mediul nostru de viata sau locul de munca al tatei sau felul lor de a fi, din cand in cand, cam la doua -trei saptamani, sambata seara sau duminica la pranz ,mergeam sa "ne respectam" la cate un restaurant. Cat timp eram mai micuta ,pana sa invat bine sa manevrez tacamurile, eu ziceam ca mergem" sa mancam cu cutit sifurculita si sa sansam "! Ca si copil imi placea sa imi vad parintii pe ringul de dans al restaurantului Mangalia pe acele vremuri, foarte select, dansand in ritmuri de blues, asa la sentiment :wink: chiar imi dau lacrimile acum cand imi aduc aminte de ei , dragii de ei, sa fie sanatosi cat mai mult timp!

Trec peste vesnicele mele "fugi" in holul receptiei :D ca sa ma plimb cu liftul si sa le spun poezii si cantecele liftierelor ce de dragul fetei mele ma plimbau cu liftul toata seara, ba uneori batraneii cazati ce aveau nevoie de insotitor nu le gaseau , caci eu le tineam ocupate :P


Bun si cum va spuneam, dupa atata munca si treaba prin casa ne place si noua sa ne "respectam" si sa mancam la restaurante, mai ales cand ai unele in care stii ca esti tratat regeste, sau mananci bine si nu simti prea mult la buzunar.

Asa ca, intr-o zi , ne-am intalnit cu prietenii nostrii intr-un restaurant nemtesc nou. Ca un alt preambul, aici sunt comunitati de nemti, englezi, belgieni si olandezi si mai stiu eu ce,si noi romanii :D si isi deschid restaurante specifice sau supermarket. Ii inteleg. Cel putin in acest mic orasel, Calpe, e o comunitate foarte mare de nemti, cred ca cea mai mare din Spania si unde fac si un Oktober fest ca la mama lui.

Acum, pt noi si prietenii nostrii mai e si locatia: chiar la mijlocul distantei dintre localitatile noastre. Vorbesc baietii intre ei , S-ul meu spanandu-i lui ca o sa ii placa mai ales berea. Baietii nostrii sunt mari consumatori de paine lichida =)) Si dupa ce au cazut de acord cu locatia, au lasat "administrativele", adica eu si prietena mea, sa stabilim ziua si ora.

Prima data am fost pe seara. Am cerut , dupa marime :D , cate o bere ....preparata de ei acolo! Eu cred ca tradus din germana brauhaus ar insemna berarie. Si am inteles ca in Germania e o franchizie. Franchizie sau nu, am iubit acel loc imediat! Ospatarii, foarte amabili cu toata lumea, nu numai cu noi - tin sa mentionez ca parte din personal a fost colega cu mine sau prieteni.

Am cerut mancarea. Un menu tipic german, cu fel de fel de carnaciori fierti sau fripti, acompaniati de chucrut sau zdrente ded cartofi, un gulaschc la mama lui, un rasol de porc lasat la cuptor la foc mic vreme indelungata....Ce mai, un adevarat festin! Prima data m-am aruncat la acel rasol de porc dar nu am putut termina! Mi l-au adus la pachet, desi nu cerusem :wink: Un detaliu frumos din partea lor.

Acum sa trecem la lucruri mai serioase, cum ar fi berea :P

Cum am zis, aici isi prepara propia lor bere, de grau sau de secara. Culoarea berii nu este atat de limpede ca cea pe care o cunosteti, dar asta din cauza metodei de preparare, este mai usoara, nefiind atat de superfiltrata si chiar assa, berea de grau imbuteliata are oculoare mai tulbure.
Au un spatiu la vedere unde se prepara berea, insusi seful este cel care o prepara- de fapt el face cam tot, de la mancare la dulciuri tipic nemtesc. E foarte curat, acele butoaie de inox stralucesc mereu ori de cate ori am fost, sunt etichete la vedere cu data la care a fost preparata, data la care a fost inceput acel butoi de bere si cand expira. In timpul scurs de la deschidere, cam un an, ne-au zis ca nu au avut timp sa expire! Au happy hour in fiecare zi de la 6.30 la 7.30 , in care berea e la jumatate de pret, plus ca toate mancarurile acelea cer ....sa fie stinse cu bere!

Acum unul din ospatari, cu care avem mai multa tangenta, a inceput sa ne zica , vorbind de munca si etc, ca era obosit, ca multa lume la pranz s etc. Noi am fost un pic mirati, era duminica seara, se citea oboseala pe fata personalului dar nu stiam ce si cum. Si ne-a povestit ca duminica servesc "brunch" -ul tipic nemtesc. E o combinatie intre "breakfeast" si "lunch", in care nemtii , de obicei iarna , se intalnesc cu prieteni, familie cam de pe la pranz pana seara. Cum se intalnesc asa devreme sar peste mic dejun si il combina cu pranzul.Pana seara. Cum ospatarul ne-a zis ca e bufet suedez de pe la 1 pana la 5 seara am zis sa incercam si noi.

Am fost acum cam 3 saptamani prima data. Ce mai, un deliciu! Pentru gurmanzi e raiul pe pamanat: fel de fel de mezeluri nemtesti , unele asemanatoare cu ale noastre, carnaciori, carne de proc, de vita la rotisor, coaste, gulass, supe, salate de cruditati intr-o vitrina rece sa tot faci combinatii de n luate cate kappa, dressinguri pentru salate, sosuri de bere si mai stiu eu ce, tot felul de tarte....Si nici painicile nu lipseau: felii de paine neagra cu sau fara cartof, chifel cu mac, cu susan, integrale cu seminte de bostan sua de floarea soarelui, covirig bretzel, untul in castronele cu gheata.....

Eu atunci am facut o prostie si m-am saturat doar dintr-o farfurie.cum saunt fan bretzel cu unt...si mare pofticioasa, am mancat cam 2 covrigi si o felie de carne cu putn sos de bere....si gata! Baietii au patit si ei cam la fel: si-au pus si carne si gulasch si nu au mai putut manca altceva. Au uitat de salate ....sa mance incet ca pana la 5 era suficient timp =))

Si cum am decis ca trebuie sa mai mergem, iar au lasat "administrativele" sa stabileasca ora pentru duminica ce a trecut.Dar deja am mers cu lectia invatata! Doar ca eu , la un moment dat- cam ca de obicei =)) _ am mancat maimult cu ochii decat cu stomacelul. Si cica eram si eu la dieta =))

Pozele cred ca vorbesc de la sine. Pun si adresa web a restaurantului. Daca avetiin drumul vostru un brauhaus nu ezitati!

PS Pe drum spre casa S-ul mi-a zis ca duminica viitoare trebuie sa invitam cumetrii lui si cu cel mic, ca nu si-a mai finul de mult si nici ei pe mine nu ma cunosc. Si dieta mea????

http://www.brauhaus-calpe.com/index.php/es/
Fişiere ataşate
CIMG3949.JPG
Fatada principala
CIMG3949.JPG (99.34 KiB) Vizualizat de 4044 ori
CIMG3948.JPG
Intrarea in restaurant,alaturi un butoias cu bere pentru degustare
CIMG3948.JPG (93.73 KiB) Vizualizat de 4044 ori
CIMG3945.JPG
Maestrul berar
CIMG3945.JPG (133.31 KiB) Vizualizat de 4044 ori
CIMG3944.JPG
Eu cu maestrul berar....:D trebuie sa scap de micheline :)
CIMG3944.JPG (88.22 KiB) Vizualizat de 4044 ori
CIMG3941.JPG
CIMG3941.JPG (45.62 KiB) Vizualizat de 4044 ori
CIMG3940.JPG
CIMG3940.JPG (76.18 KiB) Vizualizat de 4044 ori
CIMG3939.JPG
CIMG3939.JPG (82.18 KiB) Vizualizat de 4044 ori
CIMG3938.JPG
CIMG3938.JPG (74.23 KiB) Vizualizat de 4044 ori
CIMG3937.JPG
CIMG3937.JPG (64.12 KiB) Vizualizat de 4044 ori
CIMG3936.JPG
CIMG3936.JPG (94.63 KiB) Vizualizat de 4044 ori
CIMG3935.JPG
CIMG3935.JPG (68.85 KiB) Vizualizat de 4044 ori
CIMG3934.JPG
Bufetul de salate..
CIMG3934.JPG (79.06 KiB) Vizualizat de 4044 ori
CIMG3933.JPG
La ora la care am facut pozele cam asta ramasese din tarte :)
CIMG3933.JPG (66.83 KiB) Vizualizat de 4044 ori
CIMG3931.JPG
CIMG3931.JPG (81.08 KiB) Vizualizat de 4044 ori
CIMG3930.JPG
Bere de grau weissbier si cea de secara
CIMG3930.JPG (72.76 KiB) Vizualizat de 4044 ori
CIMG3929.JPG
Cu asta am inceput eu ziua ;)
CIMG3929.JPG (85.29 KiB) Vizualizat de 4044 ori
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 28/01/2013 01:39

roxana imi plac povestile tale le citesc cu placere :) m-ai facut o pofta de bere :roll: :roll:
claudia

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 28/01/2013 01:56

:blushing: Multumesc :master: Sper sa nu fi deviat prea mult de la subiect cu parantezele mele :D Berea de grau e super buna, mult mai usoara ca cea de secara. Eu am baut doar una mica tot pranzul, dar de la mancare eram muta aseara! =))
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 28/01/2013 02:23

Foarte fain, sa mai spuna cineva ca nemtii nu stiu sa traiasca....sa se distreze, ca tot este ideea aceea preconceputa intre latini si germanici...

Eu nu sunt mare bautoare de bere, dar nu spun preparatelor lor. Bucataria germanica este foarte bogata si deosebit de buna.

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 28/01/2013 02:35

yafa scrie:Foarte fain, sa mai spuna cineva ca nemtii nu stiu sa traiasca....sa se distreze, ca tot este ideea aceea preconceputa intre latini si germanici...

Eu nu sunt mare bautoare de bere, dar nu spun preparatelor lor. Bucataria germanica este foarte bogata si deosebit de buna.

:hug: :pup: :flower:


La asta iti dau mare dreptate! am uitat sa zic ca ieri aveau si muzica live, normal ca tipic nemteasca si toate cantecele erau in germana. Vb de idei preconcepute, e una care aici nu se schimba: nu prea vezi nemti amestecati cu englezi si viceversa =)) De faptm sunt urbanizatii intregi de fiecare si cam rar sa aiba cate un intrus....Intr-o alta ordine de idei nemtii prefera romanii si englezii spaniolii. Asta spune multe...Si cred ca pe aici am vazut multi mai multi englezi si spanioli tepari decat nemti sau romani.
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/01/2013 02:46

bere .. bere !!!! :buuun: :buuun: :buuun: d'asta buna nu d'aia de alimentara :lol:


Roxana minunat loc ! sa va fie de bine si sa mai mergeti ca merita ..



ca o paranteza eu am facut niste ochi ca de melc cind am vazut ca la aia in circiuma coastele prajite gata de mincat si fara sa speli tavi si farfurii costau mai putin decit aici la mine, crude , la alimentara , peste 7 euroi :badday:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 28/01/2013 02:52

crista scrie:bere .. bere !!!! :buuun: :buuun: :buuun: d'asta buna nu d'aia de alimentara :lol:


Roxana minunat loc ! sa va fie de bine si sa mai mergeti ca merita ..



ca o paranteza eu am facut niste ochi ca de melc cind am vazut ca la aia in circiuma coastele prajite gata de mincat si fara sa speli tavi si farfurii costau mai putin decit aici la mine, crude , la alimentara , peste 7 euroi :badday:


=)) =)) =)) Si gandeste.te ca sunt carnoase, nu ca ale americanilor de iti dau xilofonul cu putin sos pe el :D Vezi o poza cu o coasta taiata pe jumate, si e doar sare si piper pe ea,nimic mai mult! super gustoasa!
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 28/01/2013 06:41

Am citit cu placere ce ai scris (ce de fiecare data de altfel). Ma bucur ca ati petrecut o zi atat de frumoasa. :hug:


Înapoi la “Restaurante preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori