Unt de casa

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Unt de casa

Mesajde LORY » 11/03/2009 03:09

1 kg smantana

Pentru prepararea acestui unt foarte bun aveti nevoie de un kg de smantana mai grasa pe care o bateti cu mixerul sau telul pana incepe sa se separe .Incet strecuram zerul format si alifiem cu o lingura pana ce s-a scos tot.Dupa preferinta adaugam putina sare sau nu.
Din aceasta cantitate am obtinut 300gr de unt curat.....si va pot spune ca e incomparabil cu untul de la magazin
Fişiere ataşate
6.JPG
6.JPG (22.57 KiB) Vizualizat de 3607 ori
5.JPG
5.JPG (22.37 KiB) Vizualizat de 3607 ori
4.JPG
4.JPG (24.81 KiB) Vizualizat de 3607 ori
3.JPG
3.JPG (27.52 KiB) Vizualizat de 3607 ori
2.JPG
2.JPG (29.3 KiB) Vizualizat de 3607 ori
1.JPG
1.JPG (31.47 KiB) Vizualizat de 3607 ori
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 11/03/2009 07:32

Ce frumoase amintiri imi strecoara acest subiect. Imi aduc aminte cind eram mica shi mama imi dadea borcanul de smintina shi ma punea s-o bat la gura sobei ( la cald) shi bateam pina nu-mi mai simteam miinile, dar...mmmmm...bun mai era!!! Bravo Lory :hug:
liliana

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 11/03/2009 08:56

:o nu stiam ca se poate prepara asa usor :hug:

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 12/03/2009 08:33

Foarte interesant.Poate am sa incerc.Tu ce smantana ai folosit ?
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 12/03/2009 12:54

Multumesc Lili :hug: ..ma bucur ca ti-am starnit amintiri placute :)
Cara se prepara foarte usor ...si asa stiu sigur ca nu mai contine si altceva :wink:

Micule eu am folosit smantana de tara din aia groasa...nu stiu daca merge si din asta cumparata de la magazin...de regula ei mai pun cate ceva prin ia... :?
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 12/03/2009 12:56

Lory mai am si eu cred ca vreo 600 g smantana prin casa si voi incerca sa fac unt din el ca margarina nu prea folosesc pe tartine..

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 12/03/2009 03:30

Vaaaai, Lory.... cat este de bun untul!!! Bunica avea vaca si batea putineiul si ce mai unt iesea :vis: galben si cu un gust minunat :vis: :vis: :vis:

=D> :master: :hug: :pup:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 12/03/2009 06:27

=D> =D> =D> Lory esti super buna. Si mie mi-ai starnit amintiri placute. Sa stii ca am sa incerc si eu neaparat. Chiar acuma am pus laptele la prins ( pentru branza) am adunat smantana, si am sa incerc. Nu am un kg dar am sa fac cu cat am adunat sa vad ce iese. Am sa te tin la curent. Uf sant super incantata si nerabdatoare sa vad ce iese. :hug: :master: :master: :master:

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 12/03/2009 09:11

Eu shtiu ca smintina trebuie sa fie cit mai proaspata, shi din lapte nepasteurizat, sau supus altor transformari shi iese cu siguranta...
liliana

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 12/03/2009 10:13

Laptele este nepasteurizat, muls ieri , adunat smantana azi , deci mai proaspat de atat nu pot sa am. Sper sa fie ok :) :hug:


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori