Branza de vaci si smantana (de casa)

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 27/10/2008 04:37

noi am avut vacuta acasa la mama si cit eram copilut faceam brinza de citeva ori pe saptamina. Spre deosebire de Pupi noi coacem laptele prins in cuptor, direct in borcan sau in vasul in care am colectat laptele initial( daca este termorezistent). In felul asta brinza iese sloiuri si mai putin granulata. Eu si cu mama suntem de parere ca este un pic si mai buna la gust deoarece primeshte gustul asta de coapta in cuptor.

Pupi, m-am bucurat foarte mult sa vad subiectul asta. Si aici este foarte scumpa brinza de vacuta si o gasim doar in magazinele ruseshti. Am sa fac shi eu cum faci tu, am sa merg in cautarea fermierilor. :hug: :flower:
liliana

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 29/10/2008 10:01

Stefy - sper sa reusesti sa faci :pup: :flower:

Lily 777 - este greu cind nu esti printre ai tai sa gasesti cam ce vrei si cu ce ai fost obisnuit. Sper sa gasesti ferme si sa ai mai mult noroc decit A avut Stefi cu fermele. Va tin pumnii la amandoua :hug: :hug:

Avatar utilizator
ablodde
Incepator
Mesaje: 103
Membru din: 20/11/2007 05:42
Localitate: Normandie, Franta/ Cluj, Romania

Mesajde ablodde » 29/10/2008 10:41

Draga Pupi, daca ai sti cat am cautat eu prin Franta branza de vaci ca cea de acasa!!! Si printre sutele, poate miile de sortimente de branzeturi frantuzesti nu am gasit nimic cat de cat asamanator. Eu vreau sa fac papanasi :D . Asa ca o sa incerc si eu sa fac acasa. Cred ca o sa gasesc cu usurinta lapte proaspat, ca doar in regiunea unde locuiasc eu, Normandia, sunt mai multe vaci decat oameni :P
Multumesc pentru idee :flower:
Alex

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 29/10/2008 12:06

Si eu tot papanasi imi doresc sa fac si de aceea mi-as dori branza noastra de vaci :(
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 01/12/2008 03:43

Pupi in statul in care locuiesc eu e interzisa vanzarea de lapte direct de la ferma. Dar tare as face si eu branza si alte produse lactate, sau pur si simplu sa bem lapte neprelucrat.
Forever Young

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 11/09/2013 06:18

Dar cu smanatna ce-ai facut? Nu se poate adauga in branza ca sa fie mai grasa? :master: :master:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 11/09/2013 08:06

Flaviadaiana, laptele a fost direct de la sursa :P :wink: adica de la mama vaca. A fost gras , foarte gras, nu a suferit nici un fel de proces termic, deci si dupa indepartatea smantanii de la suprafata lui tot a ramas destula grasime in el incat sa am branza grasa. Intrebi ce am facut cu smantana???Dupa cateva zile de stat la rece ( in frigider) s-a inchegat si a devenit o smantana foarte buna, mult mai sanatoasa decat suratele ei din comert si am mancat-o ca atare....adica pe post de smantana.
Am mers in timp ( inapoi :wink: )si am facut exact asa cum facea bunica mea branza si smantana :roll: :roll:

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 11/09/2013 09:39

Da, am inteles ca a fost direct de la sursa. Intrebam daca se poate adauga si smantana in branza sau se strica branza???
Reteta e super si cealalta la fel. Felicitarile mele :hug: :hug: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 13/09/2013 07:59

Sa fiu sincera nu am idee, banuiesc ca se poate. De cand ma stiu si din cele mai vechi amintiri pe care le am de la bunica si mama....mereu adunau smantana si lasau laptele sa se branzeasca dupa care urmau procedura necesara.
Daca ai lapte de vaca poti lasa jumatate de litru pentru exparienta .....nu sti ce sa iti spuin.
In branza gata se poate adauga smantana fara probleme dar de la inceput :? .
CE stiu eu ....daca amesteci zilnic in lapte ca sa se omogenizeze cu smantana care se ridica la suprafata cred ca nu va fi problema. Eu nu am amestecat in lapte niciodata :hug:

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 13/09/2013 09:52

Multumesc, Pupi.
O sa incerc sa fac si eu :hug: :hug: :hug:


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 3 vizitatori