Pagina 1 din 1

Salata de sfecla cu maioneza

Scris: 12/12/2005 10:40
de Nally
Avem nevoie:

500 gr sfecla rosie
2-3 morcovi
2-3 fire de praz
Maioneza

Toate ingredientele de maruntesc la robot si se amesteca cu maioneza!

Scris: 19/12/2005 11:45
de dana
Si daca nu gasescsfecla rosie? cu ce o pt inlocui? Nu de alta..dar pe aici nu a vazut ...nu au..multe din legumele care le avem noi, aici nu sunt...de expl..imi este dor de telina, de pastarnac..de marar..aici nu gasesc.. :cry:

Scris: 20/12/2005 09:21
de Nally
Dana nu stiu cu ce! :? Ca ea e ingredientul principal!
Si la aceasta salata se poate adauga cu succes cele mentionate de tine! Eu le-am zis pe cele care le-am pus cand am facut poza!
Se mai pot pune si acrituri ca gogsari, morcov si castravete! Super iese si asa! :)

Scris: 20/12/2005 11:37
de dana
:( Da, dar cele mentionate de mine ...nu se gasesc pe aici..asta e marea problema!! Imi e dor de o salata de telina, cu morcov si maioneza..dar..trebuie mereu sa inlocuiesc cate ceva..ca nu gasesc mereu..ceea ce imi trebuie.. :(

Scris: 23/12/2005 09:14
de Nally
Dana :hug: :pup:

Cand mai vii in .ro?

Scris: 23/12/2005 09:26
de dana
:) Am revenit si eu in ro., ..dar..din pacate ptr putin timp..am venit de la cumparaturi..acum...trebuie s\arajez..si sa ma apuc sa fac ceva ..maine nu le pot face pe toate..ddar promit sa ..revin... :hug:

Scris: 23/12/2005 09:58
de Ioana
uite dana, sta ar fi o varianta daca nu gasesti sfecla. e tare buna. din pacate sfecla nu mananc asa ca nu o pot copara cu cea a lui Nally :(

se razuieste pe razatoarea mica varza(care se stoarce de suc) si morcovi. Se amesteca cu maioneza in care se pun cativa catei de usturoi. Se adauga sare, piper si marar dupa gust.

Scris: 23/12/2005 11:30
de miha1950
Va dau si eu o reteta de salata de sfecla, foarte potrivita pentru aperitv. Poate inlocui cu mare succes salata boeuf.
6 cartofi potriviti se fierb in coaja. O sfecla mare se coace ( daca se fierbe lasa prea multa apa) Mai ai nevoie de cca 200 g peste afumat( eu folosesc de obicei file de macrou afumat) maioneza si muratura:castraveciori(2 buc.) sau gogosari (1 buc)(sau combinate),maioneza.
Se curata cartofii si sfecla.Se taie rondele si se aseaza un rand de sfecla, un rand de cartofi, toatamuratura taiata suvite, tot pestele desfacut suvite, maioneza; se repeta straturile de cartofi si sfecla terminand cu maioneza. Foarte putina sare peste sfecla si cartofi(pestele este sarat) Seserveste dupa 2-3 .
Dupa gust si posibilitati se pot pune si oua fierte taiate rondele intre straturi. Este f. gustoasa. Eu intentionez s-o fac pt. Revelion(pt ca la Craciun fac salata boeuf)

Buna

Scris: 11/02/2008 10:22
de Kacee
Buna Nally,
Imi place mult sfecla rosie, dar niciodata nu am facut salata asemanatoare cu a ta. Mersi de sugestie.Si Maria , comentandu-ti salata , mi-a dat o idee grozava cu salata ei.O voi incerca.Maria-Rodica(Kacee) :hug: :hug: :hug: