Avem nevoie:
500 gr sfecla rosie
2-3 morcovi
2-3 fire de praz
Maioneza
Toate ingredientele de maruntesc la robot si se amesteca cu maioneza!
Salata de sfecla cu maioneza
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Salata de sfecla cu maioneza
- Fişiere ataşate
-
- salata-de-sfecla.jpg (23.41 KiB) Vizualizat de 8746 ori
uite dana, sta ar fi o varianta daca nu gasesti sfecla. e tare buna. din pacate sfecla nu mananc asa ca nu o pot copara cu cea a lui Nally
se razuieste pe razatoarea mica varza(care se stoarce de suc) si morcovi. Se amesteca cu maioneza in care se pun cativa catei de usturoi. Se adauga sare, piper si marar dupa gust.

se razuieste pe razatoarea mica varza(care se stoarce de suc) si morcovi. Se amesteca cu maioneza in care se pun cativa catei de usturoi. Se adauga sare, piper si marar dupa gust.
Va dau si eu o reteta de salata de sfecla, foarte potrivita pentru aperitv. Poate inlocui cu mare succes salata boeuf.
6 cartofi potriviti se fierb in coaja. O sfecla mare se coace ( daca se fierbe lasa prea multa apa) Mai ai nevoie de cca 200 g peste afumat( eu folosesc de obicei file de macrou afumat) maioneza si muratura:castraveciori(2 buc.) sau gogosari (1 buc)(sau combinate),maioneza.
Se curata cartofii si sfecla.Se taie rondele si se aseaza un rand de sfecla, un rand de cartofi, toatamuratura taiata suvite, tot pestele desfacut suvite, maioneza; se repeta straturile de cartofi si sfecla terminand cu maioneza. Foarte putina sare peste sfecla si cartofi(pestele este sarat) Seserveste dupa 2-3 .
Dupa gust si posibilitati se pot pune si oua fierte taiate rondele intre straturi. Este f. gustoasa. Eu intentionez s-o fac pt. Revelion(pt ca la Craciun fac salata boeuf)
6 cartofi potriviti se fierb in coaja. O sfecla mare se coace ( daca se fierbe lasa prea multa apa) Mai ai nevoie de cca 200 g peste afumat( eu folosesc de obicei file de macrou afumat) maioneza si muratura:castraveciori(2 buc.) sau gogosari (1 buc)(sau combinate),maioneza.
Se curata cartofii si sfecla.Se taie rondele si se aseaza un rand de sfecla, un rand de cartofi, toatamuratura taiata suvite, tot pestele desfacut suvite, maioneza; se repeta straturile de cartofi si sfecla terminand cu maioneza. Foarte putina sare peste sfecla si cartofi(pestele este sarat) Seserveste dupa 2-3 .
Dupa gust si posibilitati se pot pune si oua fierte taiate rondele intre straturi. Este f. gustoasa. Eu intentionez s-o fac pt. Revelion(pt ca la Craciun fac salata boeuf)
Buna
Buna Nally,
Imi place mult sfecla rosie, dar niciodata nu am facut salata asemanatoare cu a ta. Mersi de sugestie.Si Maria , comentandu-ti salata , mi-a dat o idee grozava cu salata ei.O voi incerca.Maria-Rodica(Kacee)

Imi place mult sfecla rosie, dar niciodata nu am facut salata asemanatoare cu a ta. Mersi de sugestie.Si Maria , comentandu-ti salata , mi-a dat o idee grozava cu salata ei.O voi incerca.Maria-Rodica(Kacee)



Vekas Rodica
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori