Pagina 1 din 1

Mancare de praz cu limba si masline

Scris: 04/11/2019 05:47
de madi_marin
2 bucăţi limbă de porc
6 fire de praz (mai mici)
2 căţei de usturoi
100 g măsline negre uşor sărate
1 lingură pastă de tomate
2 linguri sos de ardei gras
sare
piper
1 legătură de mărar
ulei
Limba se pune la fiert în apă cu sare.

Se ia spuma de câte ori e nevoie.

Se lasă să fiarbă cca.1 ora şi jumătate, adăugând apă când scade.

Se scoate la răcit şi se curăţă de pieliţă.

Se taie bucăţele.

Prazul tăiat rondele subţiri se căleşte în puţin ulei, apoi se adauga carnea, usturoiul tocat, măslinele şi apă cât să acopere totul.

Se fierbe la foc mic cam 30 de minute, după care se adauga sosul de ardei, pasta de tomate, sare (dacă mai este nevoie ) , piper după gust şi mărarul tocat.

Se mai ţine vasul pe foc 5 minute.

Poftă bună!