Pagina 1 din 1

Paine aromata la crock pot

Scris: 07/05/2018 08:35
de Ema Hurdugaci
1 cană cu apă călduță
1 pachet de drojdie uscată (7 gr)
1 linguriță zahăr
2 linguri ulei de măsline
2 lingurițe de sare
2 tulpini rozmarin tocat (fără partea lemnoasă)
Câteva semințe amestec
2 căni și jumătate de făină albă pentru paine
Această pâine e extrem de ușor de realizat, se poate pregăti și la cuptor, doar că atunci va avea nevoie de timp de dospire și se va coace mai repede.
Pregătim o maia din drojdie, zahăr, apă călduță, o lăsăm să acționeze 5 minute, apoi adăugăm restul ingredientelor.
Frământăm un aluat potrivit, îl așezăm pe o foaie de copt în oala crock pot .
Setăm treapta " High" și o coacem 1 oră și 30 de minute.
Pentru o ușoară crusta, se poate continua coacerea 15 minute la cuptorul încins la temperatura medie.
Rezultatul e o pâine cu miez pufos și coaja moale care îmi amintește foarte mult de pâinea la " ler" a mamei mele, pe care o savuram uneori în copilărie!
Poftă bună!