Pagina 1 din 1

Muschi de porc in crusta de nuci

Scris: 25/02/2018 07:23
de madi_marin
1 muşchiuleţ de porc
sare
piper
smoked paprika
cimbru
cca 100 g nuci măcinate
ulei
Piure :
1 ţelină cât doi pumni
2 cartofi mici
sare
unt
lapte
Telina şi cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare.

Muşchiuleţul de porc se curăţă, apoi se unge cu ulei, se presară cu condimente din abundenţă şi nucă măcinată.

Se pune la fript rapid la foc iute pe toate părţile, apoi se dă la cuptor pe hârtie de copt unsă cu ulei, la foc micuţ. Se lasă cam 20-25 de minute. Se scoate la răcorit, apoi se mai tăvăleşte rapind prin nuca măcinată pentru un aspect frumos.

Se prepara piureul pasând cartofii şi ţelina. Se adaugă untul, nucşoară praf şi un pic de lapte fierbinte, apoi se pune sare dacă mai e nevoie.

Se serveşte muşchiuleţul tăiat felii pe pat de piure.

Poftă bună!