Pagina 1 din 1

Salata cu ruccola si parmezan

Scris: 17/06/2015 05:50
de admin
(timp de pregatire 10 min)

Ingrediente:
(2 portii)
Ruccola – o casoleta
Parmezan – 100 g
Zeama de lamaie – 1 si 1/2 lingura
Oua de prepelita – 6 buc
Otet – 3 linguri
Paine prajita – 2 felii
Cous cous – 5-6 linguri
Apa fierbinte – 200-300 ml
Unt – 25 g
Ulei – 1 lingura
Seminte de susan – 1 lingurita
Ardei iute – 1 buc

Dressing de pesto cu busuioc:
Miez de seminte de floarea soarelui – 1 lingura
Busuioc proaspat – 7-8 frunze
Ulei de masline – 30-50 ml
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Adaugati ruccola intr-un bol incapator si stropiti-o cu zeama de lamaie;
Frecati ardeiul si scoateti semintele – taiati-l apoi rondele;
Puneti busuiocul proaspat si miezul de floarea soarelui intr-un mojar – zdrobiti-le cu pistilul si adaugati ulei de masline treptat;
Adaugati pesto (dupa gust) in bol;
Radeti parmezan peste si amestecati toate ingredientele;
Adaugati semintele de susan (in ploaie) pe deasupra;
Gustati si asezonati cu sare si piper daca mai este cazul;
Puneti o craticioara cu apa si sare pe foc;
Cand apa a inceput sa fiarba, dati focul mic si adaugati otetul;
Faceti un vartej cu telul in apa si in interiorul acestui spargeti ouale de prepelita;
Lasati-le acolo cca 1-2 minute, in functie de cum preferati sa le mancati;
Scoateti-le cu o spumiera pe farfurie;
Puneti cous cous-ul intr-un castron si adaugati apa fierbinte peste acesta;
Lasati cca 3 minute la umflat si apoi scurgeti excesul de apa;
Trageti-l la tigaie cu putin unt, sare si piper;
Serviti cous cous-ul si ouale de prepelita posate impreuna cu salata.

Pofta buna !

Scris: 17/06/2015 05:52
de carmenica
=D> =D> =D>
pfuuu, cum arata !

Scris: 17/06/2015 06:47
de d_dana_a
Ma servesc si eu cu o portie :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D>