Salata cu ruccola si parmezan
Scris: 17/06/2015 05:50
(timp de pregatire 10 min)
Ingrediente:
(2 portii)
Ruccola â o casoleta
Parmezan â 100 g
Zeama de lamaie â 1 si 1/2 lingura
Oua de prepelita â 6 buc
Otet â 3 linguri
Paine prajita â 2 felii
Cous cous â 5-6 linguri
Apa fierbinte â 200-300 ml
Unt â 25 g
Ulei â 1 lingura
Seminte de susan â 1 lingurita
Ardei iute â 1 buc
Dressing de pesto cu busuioc:
Miez de seminte de floarea soarelui â 1 lingura
Busuioc proaspat â 7-8 frunze
Ulei de masline â 30-50 ml
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Adaugati ruccola intr-un bol incapator si stropiti-o cu zeama de lamaie;
Frecati ardeiul si scoateti semintele â taiati-l apoi rondele;
Puneti busuiocul proaspat si miezul de floarea soarelui intr-un mojar â zdrobiti-le cu pistilul si adaugati ulei de masline treptat;
Adaugati pesto (dupa gust) in bol;
Radeti parmezan peste si amestecati toate ingredientele;
Adaugati semintele de susan (in ploaie) pe deasupra;
Gustati si asezonati cu sare si piper daca mai este cazul;
Puneti o craticioara cu apa si sare pe foc;
Cand apa a inceput sa fiarba, dati focul mic si adaugati otetul;
Faceti un vartej cu telul in apa si in interiorul acestui spargeti ouale de prepelita;
Lasati-le acolo cca 1-2 minute, in functie de cum preferati sa le mancati;
Scoateti-le cu o spumiera pe farfurie;
Puneti cous cous-ul intr-un castron si adaugati apa fierbinte peste acesta;
Lasati cca 3 minute la umflat si apoi scurgeti excesul de apa;
Trageti-l la tigaie cu putin unt, sare si piper;
Serviti cous cous-ul si ouale de prepelita posate impreuna cu salata.
Pofta buna !
Ingrediente:
(2 portii)
Ruccola â o casoleta
Parmezan â 100 g
Zeama de lamaie â 1 si 1/2 lingura
Oua de prepelita â 6 buc
Otet â 3 linguri
Paine prajita â 2 felii
Cous cous â 5-6 linguri
Apa fierbinte â 200-300 ml
Unt â 25 g
Ulei â 1 lingura
Seminte de susan â 1 lingurita
Ardei iute â 1 buc
Dressing de pesto cu busuioc:
Miez de seminte de floarea soarelui â 1 lingura
Busuioc proaspat â 7-8 frunze
Ulei de masline â 30-50 ml
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Adaugati ruccola intr-un bol incapator si stropiti-o cu zeama de lamaie;
Frecati ardeiul si scoateti semintele â taiati-l apoi rondele;
Puneti busuiocul proaspat si miezul de floarea soarelui intr-un mojar â zdrobiti-le cu pistilul si adaugati ulei de masline treptat;
Adaugati pesto (dupa gust) in bol;
Radeti parmezan peste si amestecati toate ingredientele;
Adaugati semintele de susan (in ploaie) pe deasupra;
Gustati si asezonati cu sare si piper daca mai este cazul;
Puneti o craticioara cu apa si sare pe foc;
Cand apa a inceput sa fiarba, dati focul mic si adaugati otetul;
Faceti un vartej cu telul in apa si in interiorul acestui spargeti ouale de prepelita;
Lasati-le acolo cca 1-2 minute, in functie de cum preferati sa le mancati;
Scoateti-le cu o spumiera pe farfurie;
Puneti cous cous-ul intr-un castron si adaugati apa fierbinte peste acesta;
Lasati cca 3 minute la umflat si apoi scurgeti excesul de apa;
Trageti-l la tigaie cu putin unt, sare si piper;
Serviti cous cous-ul si ouale de prepelita posate impreuna cu salata.
Pofta buna !