Imi place couscous-ul


L-am asociat cu ciuperci brune si totul merge direct in cuptor





Ingrediente
-500 g ciuperci brune medii, taiate felii / cuburi
-1 ceapa, tocata marunt
-1 legatura de usturoi verde, taiat rondele / 2-4 catei de usturoi, zdrobiti
-1 ardei rosu, taiat cubulete
-1 ardei galben, taiat cubulete, optional
-sare
-piper, proaspat macinat
-boia dulce
-ulei de masline
-1 ceasca de vin alb
-4 cani supa de legume sau apa
-500 g de couscous
-1 legatura de patrunjel verde / marar, tocata marunt
-1 lingura unt, taiat cubulete
Preparare
Puneti intr-un vas termorezistent ciupercile, ceapa, usturoiul si ardeiul.
Condimentati cu sare, piper si boia, dupa gust. Amestecati.
Stropiti cu ulei, adaugati vinul si 1 cana supa de legume / apa.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 45 min, la 190 grade sau pana ce legumele sunt facute.
Puneti si restul de supa / apa fierbinte, dati din nou la cuptor si lasati pana ce incepe sa fiarba.
Stingeti flacara, adaugati couscous-ul, amestecati si dati din nou la cuptor pana ce couscous-ul este facut si a absorbit aproape toata supa.
Potriviti gustul de sare si piper, aromati cu patrunjel / marar tocat, presarati cu untul taiat cubulete si omogenizati.
Lasati in cuptor pana ce este absorbit tot lichidul.
Serviti cald, simplu sau alaturand o salata de cruditati.