Macaroane cu branza

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 20/08/2007 05:02

black_sweet_crush scrie:simo,ou crud,fara cuptor? :? eu am invatat de la mama asa:paste fierte+branza,zahar,oua,stafide,vanile,coaja de lamaie (in canititati variabile,toate...dupa preferinta)...in tava se topeste o cana de zahar cu putina apa,se caramelizeaza si se intinde uniform pe toata tava(+ pereti)..se raceste apoi se adauga amestecul de paste&Co.pe deasupta nu pun nimic de lene,dar cred ca se poate pune ou batut....se da la cuptor pana iese caramelul la suprafata si se face o crusta aurie....sigur stiti despre ce vorbesc...

Waw, cu zahar caramelizat! Mie imi plac mult pastele cu zahar, asa ni le facea mama cand eram mici) dar ideea asta este super sa caramelizezi zaharul!
Imi place si reteta lui Stefmm ceva de genul asa fac eu acum, ca Doamne fereste sa pui aici zahar pe paste cu branza! E de-a dreptul un sacrilegiu! Dar cand sunt singura acasa ma "destrabalez" si-mi fac paste cu branza si cu zahar (sa nu spuneti la nimeni :roll: )

Bine ai venit in familia Reteteculinare , Stefmm!

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 20/08/2007 06:22

adry,o sa fac zilele astea si o sa pun si poze...

Simosymo
Incepator
Mesaje: 166
Membru din: 05/02/2006 06:24

Mesajde Simosymo » 20/08/2007 07:10

Da, cu ou crud. Daca ai citit cu atentie reteta ai vazut ca eu nu spal pastele si cat sunt fierbinti se pun ingredientele peste ele (si oul/ouale), asa ca nu va mai fi tocmai crud.

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 20/08/2007 07:21

Stai ma ca n-am zis nimic rau.... :( ...of,of... :?

Simosymo
Incepator
Mesaje: 166
Membru din: 05/02/2006 06:24

Mesajde Simosymo » 20/08/2007 07:27

Nici eu, doar ti-am raspuns la intrebare. :P
Si nu am vrut sa par rautacioasa. Asta ai inteles? Imi cer scuze. :master:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 20/08/2007 07:36

:flower:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 20/08/2007 09:16

macaroane cu branza dulce am facut in seara asta!
Fişiere ataşate
macaroane.jpg
macaroane.jpg (41.38 KiB) Vizualizat de 8140 ori
macaroane 2.jpg
macaroane 2.jpg (38.29 KiB) Vizualizat de 8140 ori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 20/08/2007 09:36

vroiam sa scriu si eu azi, dar n-am avut timp: oul crud (batut) merge amestecat cu paste fierbinti (asa procedez si eu cand prepar pastele). oricum, nu il mai intalnesti crud intre paste :peace: serios!!
si mai e povestea cu oul crud (batut), cu care se drege ciorba fierbinte dupa ce se ia de pe foc oul se 'fierbe' instant- transformandu-se- dupa caz- in 'zdrentze' sau, daca este batut cu un pic de zeama de lamaie, capata alta......consistentza :P
nu stiu sa explic :wink: :lol:
esentialul e ca daca e adaugat in ceva fierbinte, oul nu ramane crud.

macaroanele acesta cu branza sunt prea compactizate. :buuun: (la caut nod in papura :wink: unii stiu de ce fac asta :? ) nu cumva este o budinca deghizata in 'macaroane cu branza'??:wink: :P

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 20/08/2007 09:38

sei forte yaya!bravo,ca de obicei ai numai bunataturi!
Ultima oară modificat 30/08/2007 01:52 de către stefy, modificat 1 dată în total.
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 20/08/2007 10:06

cara scrie:vroiam sa scriu si eu azi, dar n-am avut timp: oul crud (batut) merge amestecat cu paste fierbinti (asa procedez si eu cand prepar pastele). oricum, nu il mai intalnesti crud intre paste :peace: serios!!
si mai e povestea cu oul crud (batut), cu care se drege ciorba fierbinte dupa ce se ia de pe foc oul se 'fierbe' instant- transformandu-se- dupa caz- in 'zdrentze' sau, daca este batut cu un pic de zeama de lamaie, capata alta......consistentza :P
nu stiu sa explic :wink: :lol:
esentialul e ca daca e adaugat in ceva fierbinte, oul nu ramane crud.

macaroanele acesta cu branza sunt prea compactizate. :buuun: (la caut nod in papura :wink: unii stiu de ce fac asta :? ) nu cumva este o budinca deghizata in 'macaroane cu branza'??:wink: :P


=)) Asa este, Cara, sunt de acord cu tine. :buuun:
Yaya6 iti amintesti de povestioara cu vulpea si stugurii?
O sa visez toata noaptea macaroanele tale :buuun: :hug:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori