Pagina 1 din 1

Pelimeni

Scris: 11/07/2008 12:45
de lili777
"Pelimeni" este o reteta traditionala ruseasca. Acest produs poate fi intilnit in lista de meniu ale celor mai mici cafenele din Russia shi pina in meniurile celor mai sofisticate restaurante. Din lipsa de timp, nu pregatesc Pelimeni decat foarte rar, cu toate ca ne plac la nebunie mie shi sotului meu.

Reteta:

Pentru aluat avem nevoie de:

- 750 gr faina;
- 2 oua;
- 250 ml de apa rece ca gheata;
- !!!aluatul se pregateshte fara sare!!!

Pentru umplutura:

- 500 gr de carne jumatate porc/jumatate vita;
- 1 ou;
- 2 cepe medii;
- sare, piper dupa gustul fiecaruia;
- !!!In reteta originala in umplutura se mai adauga varza in raport de 1 kg carne/350 gr varza( care se toaca marunt de tot si se adauga in carne). Acest ingredient face carnea suculenta shi gingasha. pesonal nu am facut niciodata cu varza, totushi ies foarte buni!!!

Aluatul il pregatim amestecand toate ingredientele mentionate mai sus. Aluatul trebuie sa iasa foarte virtos, si se framanta nu mai putin de 15 minute pentru a fi suficient de elastic. Se lasa apoi 30 minute sa se odihneasca.

Umplutura o realizam la fel de simplu, amestecind toate ingredientele mentionate mai sus. Ceapa se toaca bine de tot.

Dupa ce s-a odihnit aluatul, intindem foile. Daca aveti o ustensilie ca a mea este foarte simplu, procedati ca in poze. Daca nu selectionati aluatul cu un pahar, sau il taiati cu cutitul partatele cu latura de ca. 5 cm, le umpleti shi le lipiti cu degetele.

Pofta mare de tot!!!!!


PS: Din pacate nu am reushit aseara sa fac poze cu produsul finit fiert shi servit. Cind mi-am adus aminte era prea tirziu. Au iesit super buni!!!

Scris: 11/07/2008 01:07
de crista
Lili se maninca asa doar fierte ? fara un sos ceva ? la felul 1 ca ravioli sau ca fel 2?

cred ca varianta cu varza in carne trbuie sa fie super buna.. mie imi place mult varza .

Scris: 11/07/2008 01:15
de lili777
Sorry, Crista, mi-a scapat... Rusii maninca pelimeni simplu fierti, cu smintina, unt sau otet. Noi le mincam cu smantina. Nu am incercat nici un fel de sos la ele. Cu toate ca-mi imaginez ca s-ar potrivi la fel de bine o pasta de Gorgonzolla, sau altceva de genu. Se serveshte ca mincare principala.

Din lipsa de experienta, sunt sigura ca mi-au scapat alte multe chestii. Astept alte intrebari!!! :)


!!!!Foarte important....pilimeni se scot din cratita imediat dupa ce se umfla, practic dupa primul clocot. Se fierb ca tortellini in multa apa.!!!!!!!

Scris: 11/07/2008 01:20
de crista
mie cred ca mi-ar placea cu unt sau cu smintina :buuun: :buuun:

o sa fac si eu ( cu varza cu siguranta, dar sa cumpar varza :D ) .. interesanta reteta ! =D> =D> =D>

Scris: 11/07/2008 01:23
de maria MIHULESCU
Tava este specifica acestor bunatati?
Foarte interesanta reteta. :buuun:
Se pot face si la cuptor? Sau numai ferti :?:

Scris: 11/07/2008 01:30
de lili777
Criss, cu smintina is superbi, incearca neaparat!

Maria, se fierb doar. Asha spune mama reteta shi asha i-am pregatit dintotdeauna.

Daca ii incercati sa-mi spuneti cum v-au iesit
:) !!

Scris: 11/07/2008 01:46
de melianda
Oau super reteta, si imi place ca au multa umplutura :lol: bravo , chiar interesanta , sigur merita incercata.

Scris: 11/07/2008 01:46
de crista
Lili negresit !

Maria exista niste tavi asemanatoare special pentru ravioli forma "gauricii" difera ... cele clasice sunt patrate cu marginile dantelate si tava e de metal cu un mic sucitor in dotare pe care sa il treci pe deasupra dupa ce ai pus si a 2a foaie si deci sa tai ravioli ... altele cu forme de stelute sau asa ca alui Lili ... cred ca intr-un magazin mai bine dotat sau poate pe la Ikea sa gasesti ... dc nu merge si cu paharul cum zice Lili sau sa tai cu orice forma de biscuiti ( am taiat eu asa braduti si stelute mai demult niste ravioli verzi cu somon )

Scris: 11/07/2008 03:20
de maria MIHULESCU
Multumesc de lamuriri fetelor :master:

Scris: 11/07/2008 10:05
de Leila
foarte interesanta reteta Lilly =D> =D> =D>

Cred ca si cu un sos de rosii sau ketchup (condimentat) ar merge foarte bine :)

:flower: