Ce am gatit azi ( 17)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 26/05/2008 08:15

Iasmi care e casul aici in Italia ?????????? sau nu exista ? ...

asa e cu foi din alea normale ( cu sau fara ou am gasit si eu multe retete .. dar vroiam sa incerc foile astea cu putina drojdie si chiar imi plac mult ... sunt mai "carnoase"/ mai gustoase decit foile simple ..

sa vii cu poze ... ca sa mi invat si eu alte "impaturiri"

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 26/05/2008 09:15

azi nu am gatit nimic ca mai aveam dar pun ce am facut sambata si anume cotlet de porc uns cu mustar si multe condimente
Fişiere ataşate
052408133505.jpg
052408133505.jpg (62.43 KiB) Vizualizat de 2212 ori

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 26/05/2008 10:06

Ablodde, paste cu somon, nu pomeni aici, ca n-am voie paste, dar de astea as manca oricat, fara sa ma satur.
Foarte faina si prajitura, si mamaliguta lui Crista.
Meli eu si carnea de snitel dupa ce o bat, inainte de a o panira, ung cu mustar.
Imi place mai mult asa.
Cred ca nici dac-as avea concediu fara plata, si as face zilnic altceva, n-as putea termina tot ce am in liste ( cele n liste ).
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
DanuKa
Bucatar in devenire
Mesaje: 489
Membru din: 28/12/2007 10:16
Localitate: France,Yvelines

Mesajde DanuKa » 26/05/2008 10:15

ablodde scrie:
crista scrie:Alex ce prajiturica e asta ? poate pui reteta ca arata bine...


E o reteta care a mai fost data pe RC, mi se pare ca DanuKa a scris-o. Stai ca o caut.
Uite link-ul
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... lata-1601/

Eu am facut-o inainte sa vad ca e deja pe site, am facut si toate pozele cu etapele de preparare. E foarte usor de facut si foarte delicioasa, se topeste practic in gura :buuun:


poti pune si tu experienta pe acelasi link ,adica pe subiectul cu poze ,asa vedem mai multe experientze


ps- abea astept sa mai experimentam cateva retete frantzuzesti
vad ca iti place si tie bucataria lor :wink:

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 26/05/2008 11:43

cam demultisor nu am mai trecut pe aici...si-mi pare tare rau :( ..dar asta este !!!

voi ati fost atat de harnicute =D> =D> si ati gatit numai bunataturi :buuun: :buuun: ..nici nu stiu la care sa ma uit mai intai..toate arata apetisante :roll: ..felicitarile mele =D> ..le meritati din plin :hug: :flower:

cate un :pup: si o :hug: pentru fiecare

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 27/05/2008 08:20

[quote="crista"]
si prajitura aia taiata parca cu laser-ul =D> ... cum faceti? ca la mine toate se farimiteaza


Crista eu tai prajiturile dupa ce le-am tinut cateva ore la frigider (niciodata imediat ce le-am pus crema), cu un cutit bine ascutit, cu lama subtire si ingusta . Asta-i marele secret! :wink:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/05/2008 09:24

aha .. :hug: ... iar eu sa am rabdare sa pot astepta pina tai prajitura =)) =)) o sa ma mai uit si dupa cutite caci s-ar putea sa nu fie destul de subtirele ale mele ...

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 27/05/2008 09:53

Cri, din pacate nu este in Italia.dar iti spun o combinatie foarte buna, sarata , sunt convinsa ca o sa iti placa : branza feta, fiori di latte si smantana(panna per cucinare).
eu abia astept sa merg acasa sa va arat ce am mai facut, aici , de plictiseala toata ziua fac cate ceva.am facut niste fluturi din aluat pt cornulete, arata deosebit si foarte usor de facut, dar explicand in scris nu stiu daca se intelege.deci, din aluat,pe care il ungi cu unt sau margarina, faci un sul, rulada, o tai bucati cam de 20 cm, indoi capetele, dedesubt, fiecare pana la jumatate, apoi tai cu cutitul pe mijloc, fiecare parte, dar sa iti ramana cam 1 cm netaiat, in mijloc, si apoi culcam partile , cele 4, astfel ca vine forma de fluture, le ungi cu ou batut deasupra si le coci in cuptor, arata super, mai deosebit.sper sa se inteleaga metoda, daca nu , peste o luna poze :) . :pup: :flower: :flower:
iasmina

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 27/05/2008 10:41

crista scrie:aha .. :hug: ... iar eu sa am rabdare sa pot astepta pina tai prajitura =)) =)) o sa ma mai uit si dupa cutite caci s-ar putea sa nu fie destul de subtirele ale mele ...



SUPERSTRATEGIE: :wink: Pregatesti prajitura seara si o lasi peste noapte in frigider! :lol: PS. Si dupa aia imi spui cum ai dormit! :) :D :P =))

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/05/2008 10:53

ITI SPUN DE ACUM ... voi dormi tareeeee rau... cu gindul la prajitura ... =)) =)) =)) dar nu cred ca se poate intimpla asa ceav la noi in casa .. eu poate m-as multumi cu o margine de prajitura dar "jumatatea mea cu cununie " cu siguranta ar da ture in jurul tavii :buuun: :buuun:


Iasmi nu am inteles dar cred ca ma duc sa exersez cu un servetel :D :D ca sa ma prind cum e cu fluturii ... ceva in stil palmieri ma gindesc ca ies ...

cu feta si cu stracchino sau alte brinze d-astea moi o sa incerc data viitoare :flower:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori