cozonac aperitiv cu aluat foetaj

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

cozonac aperitiv cu aluat foetaj

Mesajde iasmina » 24/04/2008 07:30

ingrediente pt aluat:200 ml lapte caldut,50 gr drojdie, 1 lingura zahar si 2 linguri de faina.lasa la dospit 15-20 minute.
apoi amesteca cu 200 ml crema iaurt sau smantana 12%(eu asta folosesc), 3 oua batute,50 ml ulei,1 lingurita sare,800 gr faina.framnta foarte bine aluatul iar apoi loveste in masa cu aluatul de 40 de ori.lasa la dospit 20 minute.250 gr margarina impartim in 3 parti.intindem aluatul, cat mai mare, ungem cu o parte din margarina, il rulam in rulada, si il lasam 20 minute in frigider.aceasta operatie repetam inca de 2 ori.
intindem aluatul in forma de dreptunghi , cat mai mare posibil si il ungem cu crema, doar pe o treime din aluat,preparata astfel:
200 gr carne macinata, de vita sau pui, sau amestec vita cu porc, dupa preferinta(eu cu vita) dinstuim cu un praz taiat , putina sare,oregano, piper, boia,vegeta(dupa gust si preferinte).cand s-a racit adaugam 1 ou si 200 gr branza gauda rasa(sau dupa preferinta(vaca,parmeazan,cascaval).rulam aluatul in rulada.aceasta rulada o taiem cu foarfeca pe care o folosim la bucatarie,din 2 in 2 cm, dar nu pana jos, treisfert.feliile le dam , una in stanga si una in dreapta.se aseaza in tava rotunda unsa bine cu ulei,ruland in forma de spirala.foarte incet lucram cu rulada sa nu se strice forma.se unge cu ou si se presara cu susam.se coace la 180 grade, cuptorul sa fie rece, nu incalzit, pana se rumeneste.
cper din tot sufletul ca am explicat bine.este foarte buna si pe deasupra si super aratoasa. poate o face cineva de pasti.
cri , asta este rulada despre care ti-am povestit. :pup: :flower: :flower:
iasmina

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 25/04/2008 08:32

Mama Iasmina, nu stiu de unde iei retetele astea faine, de croissant si acum si asta........., da-ti multumesc pentru ele.Nu stiu cand le vine randul, dar is pe lista.
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/04/2008 09:08

Iasminel mersi mult dar eu am fost plecata "cu sorcova" zilele astea si n-am facut nimic ... nici macar forumul nu l-am deschis .. dar tb sa fac reteta asta cu prima ocazie caci e tare interesanta ...

:hug: :hug: :hug:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori