Ce am gatit azi (14)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 14/03/2008 11:06

Elena vezi ca gisca /giscanul dc sunt de la tara sunt cam "alergati" si au carnea tare ... poate e bine sa te uiti si la ceva retete de curcan .... ca nu e mare diferenta .... iar dc nu tii mortis sa il coci intreg poti sa il si fierbi inainte si apoi sa pui la cuptor .. iti iese si o ciorba/ supa si friptana---

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 15/03/2008 10:01

Ma grabesc sa ma "afisez" cu gascanul meu, fiert aseara si azi continuat cu supa si o friptura dupa ureche, cu ceapa, rosii si condimente, probabil se va manca cu piure de cartofi. Eu nu mananc , tin regim, asa ca imi fac o supa-crema de legume si poate creveti...daca ma incumet :D
Fişiere ataşate
gata!.jpg
gata!.jpg (60.42 KiB) Vizualizat de 2253 ori
Ultima oară modificat 15/03/2008 10:11 de către elena.elena, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/03/2008 10:07

arata bine giscanul ....


bafta la creveti ... vezi ca sunt totusi multe retete pe forum mai in uram ( de ex e o reteta scrisa de Iulia Garizi nu mai stiu cum .. adica creveti in greceste :D ... si mai sunt ... cu siguranta ...

eu la tv am vazut ca din capete si capace astia fac sos pe care il filtreaza si il folosesc la paste, la risotto ... ca da gust bun ... iar cozile le maninci ... in diversele preparate ...

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 15/03/2008 06:46

Am facut si crevetii si gascanul. Totul bun, dar nu foarte :D Gascanul cam tare iar crevetii cam neobisnuiti pentru mine, poate cu timpul o sa-mi placa mai mult. :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/03/2008 07:33

Elena poate ar tb sa incepi cu cei gata curatati si care se vind congelati ... cu ei se pot face multe retete si mult mai usor....

giscanul se vede treaba ca era campin la maraton =))

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 15/03/2008 08:39

Eu azi am gatit asa: ciorba de peste, limba de porc in sos de vin cu galuste de cartofi , m-am luat dupa reteta Veronicai aceea medalion de vita cu knedli...parca asa se scrie :D numai ca am folosit limba de porc, placinta cu mere si profiterol.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 16/03/2008 12:59


Avatar utilizator
MIHHA
Incepator
Mesaje: 112
Membru din: 14/12/2005 01:14

Mesajde MIHHA » 16/03/2008 09:51

AM FACUT O CIORBITA DE CARTOFI CU ZEAMA DE VARZA SI DESIGUR MULTE LEGUME, NU DE POST CA I-AM PUS OU
friptura la cuptor de porc, cu cartofi
spanac cu oua ochiuri

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 17/03/2008 03:49

Astazi...o salata de vinete si mustati de cazac...
http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... in_ucraina

dulce sper sa reusesc sa fac foi Lica :roll:

FOI LICA
-200 unt
-400 zahar
-400 nuca pisata
-3 oua
Se freaca untul cu 200 gr.zahar, apoi se adauga ouale pe rind si nuca pisata. Separat se caramelizeaza 200 gr zahar si se toarna peste compozitia de mai sus, amestecindu-se pina se topeste bine zaharul ars.
Se raceste putin(sa nu fie fierbinte) si se pune intre foile de napolitana.Se tine la presat macar o ora,punind o greutate deasupra.

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 17/03/2008 04:10

Nico, Foile alea Lica suna tare bine. sunt la "romani" ???


ieri am facut o ciorba de cartofi cu multe zarzavaturi si o ciulama de ciuperci (trebuia sa le termin din congelator) :wink:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 19 vizitatori