Ce am gatit azi (10)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/01/2008 06:19

sa iti trimit cu paccocelere niste conserve :P :P .. iti zic eu de ce nu ai pt ca la voi e peste proaspat .. aici nu prea e .. adica eu tb sa merg pina departe sa gasesc un supermarket cu banc din ala cu pesti...si nu te duci pina acolo sa cuimperi ce vrei tu .. e a pe vremea lui Ceausescu iei ce gasesti si pina acasa iti vine inspiratia cum sa schimb meniul =)) =)) .. Eu cum nu conduc insa nu pot merge la pescarie aia decit acompaniata ca ar fii culmea sa ma plimb cu pestele in tren .. poate ma arunca 'talienii pe geam :D




e .. deci cu ceapa ... eu mi-l aminteam asa fleoscait in lapte in oala ... si stiam ca are un aliment interzis .. dar ma gindeam la usturoi si cind colo ..


mai citeste in cartea ap foto ca poate are ceva ca sa te anunte ... sau chiar sa poti face poze in miscare

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 08/01/2008 07:40

Si mie imi place reteta ta Adry. Aici procesul ala de gatit pestele in lichid cu alte mirodenii (fie ca e numai supa, supa+vin, sau ceva combinatie cu lapte) se cheama poaching. Pestele nu e extrem de gustos imediat dupa, dar dupa ce sta cateva ore si apoi folosit in salate sau pt. paste e chiar foarte gustos. Somonul se face cel mai des dupa metoda asta, sau cel putin asa am vazut eu.
Am revenit cu poze, nu mare lucru, dar cam asta a fost ce am mancat duminica la gratar: carnita, ciuperci si ceapa rosie, apoi salata de varza si morcov (muraturi - sa vedem daca s-au facut si puteam sa le mai las vreo doua zile) si macaroane cu branza.
Suna aiurea combinatia, dar mie mi-e foarte pofta de branzeturi in ultima perioada. Asa ca am pus mozzarella, telemea, parmesan si cheddar (cascavalul ala portocaliu) si doua linguri de Philadelphia, cu un ou si o cana de lapte sa iasa foarte branzoase si am mancat si la pranz si seara mai mult macaroane decat orice altceva :D .
Iar aseara am facut o tocanita de cartofi cu carnita si pt. ca ma chinuia tochitura Leilei am aruncat si doua bucatele de carnaciori la sfarsit.
Si am vrut sa fac mongolian beef - vita mongoleza, care are numai sos si ceapa verde, dar mai aveam niste pastai de mazare verde ratacita prin frigider si a trebuit sa o folosesc, asa ca am adaugat un ingredient la vita mongolilor si a fost buna si asa. Sosul e facut din o lingurita de sos de chili si usturoi+ o lingurita sos hoisin+ o lingurita sos de fasole neagra fermentata (black bean), carnea coondimentata si data prin amidon, lasata sa se lipeasca bine amidonul vreo 10 minute, perpelita in wok cateva minute, apoi adaugat sosul, apoi ceapa verde si mazarea, si lasate inca 2 minute si gata.
Fişiere ataşate
tocana de cartofi, carnaciori si carnita de porc.jpg
tocana de cartofi, carnaciori si carnita de porc.jpg (35.2 KiB) Vizualizat de 1893 ori
mongolian beef w sugar snap peas.jpg
mongolian beef w sugar snap peas.jpg (37.25 KiB) Vizualizat de 1917 ori
mongolian beef 2.jpg
mongolian beef 2.jpg (41.75 KiB) Vizualizat de 1917 ori
mongolian beef 1.jpg
mongolian beef 1.jpg (40.02 KiB) Vizualizat de 1917 ori
macaroane cu branza.jpg
macaroane cu branza.jpg (39.06 KiB) Vizualizat de 1917 ori
ciuperci si ceapa rosie la gratar.jpg
ciuperci si ceapa rosie la gratar.jpg (40.86 KiB) Vizualizat de 1917 ori
gratar, salata de varza si muraturi.jpg
gratar, salata de varza si muraturi.jpg (43.24 KiB) Vizualizat de 1917 ori
Ultima oară modificat 08/01/2008 10:12 de către roxanavmv, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 08/01/2008 09:35

Roxana spui ca ceea ce ai facut nu e mare lucru? E totul delicios si ca de obicei prezentat de nota 10 :flower: :flower: :flower: !
Macaroanele mai ales mi-au facut o pofta! Cred ca au foarte bune mai ales ca ai combinat mai multe feluri de branza =D> =D> =D> !
Si beef-ul mongolez cu fasole verde e :buuun: :buuun: :buuun: !

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 09/01/2008 12:13

Nu e mare lucru ca toate au fost facute la repezeala, si nu sutn niste mari bucatareli :D - in ce priveste gratarul, trebuie sa spun ca eu numai pregatesc carnea, in rest Gabi face totul in timp ce eu tebaluiesc la celelalte si pune masa. Pare mult ca suntem deseori 5 la masa, cu sora-mea si prietenul ei, si ne place tare mult formula - big happy family.

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 09/01/2008 12:37

Super delicios, totul :buuun: :buuun: ...si as mai adauga ceva
- You have a big happy, lucky family !!!...si asta deoarece esti o gospodina desavarsita :master:
:pup: :hug:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 09/01/2008 12:52

Mona S P scrie:Super delicios, totul :buuun: :buuun: ...si as mai adauga ceva
- You have a big happy, lucky family !!!...si asta deoarece esti o gospodina desavarsita :master:
:pup: :hug:


Lucky, Mona, nu din cauza bucatarelii mele, desi clar se bucura lumea si de asta, dar uite si tu cata caldura si prietenie primesc din toate partile, si voi nici nu gustati mancarea mea, cum sa nu fiu THE LUCKIEST :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/01/2008 07:54

Adry la Roxi nu e fasole verde ci pastai de mazare ...

azi tb sa caut garnitura pt a 2 a rulada de ieri ... asa ca nu ma voi rupe prea tare in figuri gatind ...

Avatar utilizator
MIHHA
Incepator
Mesaje: 112
Membru din: 14/12/2005 01:14

Mesajde MIHHA » 09/01/2008 12:00

am facut si eu duminica o ciorbita de perisoare
si o tocanita cu cartofi si cu ciocanele de pui, la care am adaugat un piept de pui afumat care i-a dat un gust extraordinar

azi vreau sa facun piure cu carnaciori de casa (dar cumparati :D ) si sa dezghet niste ardei copt

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 09/01/2008 12:28

=D> =D> ce fete harnicute =D> =D> , am facut si eu azi o iahnie de fasole cu costita si carnati afumati, pe foc e deja friptura a la Brasov si in decurs de 10 min e gata si pulpa de porc a la Stroganoff . Pe maine mai vedem ce gatim :?

:pup: :flower: :flower:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 09/01/2008 04:29

crista scrie:Adry la Roxi nu e fasole verde ci pastai de mazare ...

...


:lol: ai dreptate!


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 15 vizitatori