Mancare cu ciuperci si mazare sub capac de foietaj

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mancare cu ciuperci si mazare sub capac de foietaj

Mesajde lucia_bp » 16/03/2015 06:00

Surprindeti-i pe cei dragi cu o mancare inedita si deosebit de rafinata, ascunsa sub o crusta apetisanta de foietaj.
In acest preparat tarhonul se combina de minune cu mazarea si ciupercile.
Poate fi servita calda ca fel principal.



Ingrediente

-400 g aluat foietaj ( 1 foaie)
-400 g ciuperci brune, proaspete ( sau champignion)
-1 ceapa, tocata marunt si / sau 1 legatura de ceapa verde
-2 linguri ulei de masline
-200 g boabe de mazare congelata ( sau din conserva, scurse si spalate)
-150 ml smantana
-1 lingurita tarhon uscat ( sau 1 lingura tarhon conservat in otet, spalat, scurs si tocat)
-sare
-piper, proaspat macinat
-unt, pentru tava
-1 galbenus, pentru uns

Preparare

Lasati aluatul foietaj la dezghetat.
Curatati ciupercile si scurtati putin din codite. Taiati-le felii cu tot cu codite.
Intre timp, caliti ceapa in uleiul incins pana se inmoaie si devine usor aurie, amestecand des ( cca 10 min).
Puneti feliile de ciuperci si caliti in continuare inca 5-10 min sau pana cand ciupercile se inmoaie. Nu trebuie ca zeama lasata de ciuperci sa fie scazuta de tot.
Adaugati mazarea, smantana si tarhonul.
Omogenizati si lasati sa dea cateva clocote ( 1-2 min), la foc mic.
La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper.
Turnati amestecul intr-un vas termorezistent uns cu putin unt.
Acoperiti vasul cu aluatul foietaj, lipindu-l bine de peretii laterali, pe exteriorul vasului.
Ungeti aluatul cu galbenus usor batut.

* Puteti folosi si mai multe vase de capacitate mai mica din ceramica / vase ramekin, suficient cat pentru o portie individuala.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25-35 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie din amestecul cu mazare si ciuperci, alaturand cate o bucata din foietajul copt.
Fişiere ataşate
cimg4302.jpg
cimg4302.jpg (97.74 KiB) Vizualizat de 3386 ori
cimg4303.jpg
cimg4303.jpg (79.47 KiB) Vizualizat de 3386 ori
cimg4304.jpg
cimg4304.jpg (102.18 KiB) Vizualizat de 3386 ori
cimg4305.jpg
cimg4305.jpg (97.9 KiB) Vizualizat de 3386 ori
cimg4306.jpg
cimg4306.jpg (103.19 KiB) Vizualizat de 3386 ori
cimg4307.jpg
cimg4307.jpg (87.43 KiB) Vizualizat de 3386 ori
cimg4308.jpg
cimg4308.jpg (78.85 KiB) Vizualizat de 3386 ori
cimg4309.jpg
cimg4309.jpg (63.66 KiB) Vizualizat de 3386 ori
cimg4310.jpg
cimg4310.jpg (79.82 KiB) Vizualizat de 3386 ori
cimg4311.jpg
cimg4311.jpg (75.68 KiB) Vizualizat de 3386 ori
cimg4312.jpg
cimg4312.jpg (82.3 KiB) Vizualizat de 3386 ori
cimg4313.jpg
cimg4313.jpg (89.1 KiB) Vizualizat de 3386 ori
cimg4314.jpg
cimg4314.jpg (88.21 KiB) Vizualizat de 3386 ori
cimg4315.jpg
cimg4315.jpg (78.91 KiB) Vizualizat de 3386 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 17/03/2015 06:48

Bun :buuun: :buuun: :buuun:
:master: :master: :master: :master: :master:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 18/03/2015 07:14

d_dana_a scrie:Bun :buuun: :buuun: :buuun:
:master: :master: :master: :master: :master:


Se face tare usor si este chiar buna :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 18/03/2015 09:11

Iubesc tarhonul, e o planta tare draguta si aromata si cred ca se potriveste de minune la ce ai facut tu aici! =D> =D> =D>
Bravo Lucia, doar cuvinte de lauda si respect!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 20/03/2015 08:06

mikirafaela scrie:Iubesc tarhonul, e o planta tare draguta si aromata si cred ca se potriveste de minune la ce ai facut tu aici! =D> =D> =D>
Bravo Lucia, doar cuvinte de lauda si respect!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:


Cam dat deoparte, neglijat si mai rar folosit...pacat de tarhon...este grozav de bun si aromat...Eu am avut tarhon conservat si l-am folosit dupa ce l-am spalat bine...

Multumesc :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 12/04/2015 11:08

Asa este, tarhonul are multe calitati (spre rusinea mea, nu il folosesc foarte des si ma intreb "de ce?!") Sunt foarte frumoase florile decupate (in ton cu primavara de afara). Sunt sigura ca a fost deosebit de gustos! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 13/04/2015 07:36

antoniah scrie:Asa este, tarhonul are multe calitati (spre rusinea mea, nu il folosesc foarte des si ma intreb "de ce?!") Sunt foarte frumoase florile decupate (in ton cu primavara de afara). Sunt sigura ca a fost deosebit de gustos! :hug: :pup: :flower:


Asa este...aroma tarhonului este grozava...pacat ca nu-l folosim prea des...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori