Pagina 75 din 76

Scris: 24/03/2016 02:48
de angela_de
Dar pun din nou ceva frukte si materie prima proaspata ptr doritori... citrice, banane (in floare...), avocado, peste, capsuni, morcovi negri, etc etc

Scris: 25/03/2016 08:35
de mikirafaela
Ella, :hug: ! Cartofii sunt "prajiti" simplu, in ulei de floarea -soarelui, la foc destul de molcom, acoperiti cu capac. Din cauza caldurii si aburului ei se gatesc inabusit, ca cei din reteta de "cartofi taranesti". Se mai sfarma dar cei prajiti mai tare (si usor crocanti) ii papa Misha!

In rest, toate simple si "casnice"!

Dar si la voi :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: (fructe si legume la discretie, care mai de care, peeeeesteeee :buuun: din cel mai bun, :vis: )! =D> =D> =D>

Tot din seria "casnicelor":

- bors de post (hribi uscati, cartofi, orez, ceapa prajita);
- mancarica de fasole (care de post, care de frupt) cu muraturi;
- compot de prune;
- oua fierte moi;
- joaca de-a "Zambaricii" Stelari :!: !

Scris: 29/03/2016 01:00
de angela_de
Miki :hug: si postarea asta mi-a scapat :? !
Mai bine, ca numai asta nu-mi lipseasaptamina trecuta, in plin post dar mai ales fara posibilitatea de a gati bucate! :buuun: :buuun: :buuun:

Deci asta-i vestitul compot de prune, care le place la Mamarute :D ! Arata =D> =D> , dar imi inchipui cat o fi de bun :buuun: :buuun:

Multu de explicatia cu cartofii prajiti; W zice insa ca aia la care i-au ramas lui visele, ar fi fost cu untura...

Scris: 29/03/2016 01:01
de angela_de
Rog Administratia sa ma ierte ptr cele ce voi scrie in continuare, dar cand dau de o incorectitudine, de o incercare de a frauda, de a obtine avantaje in detrimentul altora, prin metode nu tokmai cinstite, nu pot trece nepasatoare mai departe...
Rog Administratia sa stearga acest mesaj, daca il considera drept nociv ptr acest Site...

http://www.bucataras.ro/Pungasa_Rogue/wall/

"Dragilor, nu stiu daca mai merge sau nu sa votati, dar daca puteti sa ma mai ajutati cu cateva voturi (doar cei care nu au votat pana acum) v-as fi recunoscatoare. Prin acesta imi oferiti sansa de a castiga un aparat foto, pe care mi-l doresc foarte mult. Votati fotografia "Sandvis indragostit" dupa ce accesati urmatorul link http://www.reteteculinare.ro/teme_concurs . Intr-adevar, pentru a vota, chiar si logati prin contul de Facebook, va cere sa introduceti un username pentru a va crea cont pe site, dar eu zic ca nu va incurca cu nimic asta, mai ales daca nu vreti sa mai intrati pe site-ul respectiv. Multumesc frumos tuturor celor care m-au votat pana acum (acestia nu mai pot vota, fiecare utilizator poate vota o data doar o fotografie). Multumesc anticipat si celor care vor sa ma voteze in continuare!"

"Stimata Doamna" Andra_Constantinescu din Pitesti....
Castigarea unui aparat foto ca acesta e o dorinta intemeiata chiar si ptr o persoana din "opulentul Occident", din Romania cu atit mai mult...

Dar cat de "amarat" si lipsit de mindrie trebuie sa fie cineva, ca sa apeleze la o asemenea "cerseala" de voturi pe un alt site, in detrimentul altor participanti care nu au "prieteni" prin alte locuri.... sau chiar daca ar avea, nu s-ar preta la asemenea metode incorekte!
Inca as fi trecut cu vedere "procedura", daca ati fi avut macar bunul simt sa scrieti cateva vorbe de lauda la adresa site-ului "Retete culinare", la "publicitate" oricum n-ar fi avut nimeni pretentii!
Asa imi explic insa cum de una din cele mai lipsite de fantezie si complexitate teme din concurs a akumulat cel mai mare numar de voturi!

Nu am avut nici curiozitatea si nici timpul sa citesc Regulamentul acestui concurs, dar daca acesta o permite, sper ca Administratia sa ia masurile necesare ptr a descuraja ptr viitor proceduri de acest fel!

Oare nu s-a schimbat nimic in Romania!??????????? Nici macar pe un nevinovat Site culinar!?
Sau poate ca totusi DA, iar aceasta Andra_Constantinescu e numai un caz izolat!

Scris: 29/03/2016 12:02
de mikirafaela
Multumesc Ella! :hug:

Cartofi cu untura nu am mai mancat din copilarie si nu tin minte sa-mi fi placut in mod deosebit (poate doar calzi si neaparat cu usturoi pisat / mujdei).

Anul trecut am facut de proba compot de prune fara samburi (cateva borcane) sa vad daca tin pe iarna. Si vad ca se pastreaza foarte bine (doar prune, apa, zahar...fara conservant, pastile....). An de an imi raman si se spune ca nu mai sunt bune pentru consum (samburii contin cantitati mari de cianuri....). Trebuie sa dosesc unul mai bine sa ma conving pana apar prunele noastre (daca vor mai aparea din cauza schimbarilor bruste de temperatura).

Da' niste cornuri bune nu vreti? :lol: Hai ca mai avem destule.....mai am si fasole....scot si muraturi! Va asteptam! :hug: :hug: :flower: :flower: :flower:

Scris: 29/03/2016 05:37
de lucia_bp
Chiar asa....niste cornuri- batoane nu vreti ???!!!

Proaspat scoase din cuptor si inca aburinde....Moi, moi...pufoase...si mai sunt si de post...Yammmy :buuun:

Va invit sa trageti un ochi...aici http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ost-14239/

Batoane super pufoase, de post

:hug: :hug: :hug:

Scris: 30/03/2016 10:32
de mikirafaela
Lucia, :hug: , ce pofte ne stranesti!!! :buuun: :buuun: :roll: :roll: N-am mai mancat asa ceva......de 3 decenii... cred! Dar am sa incerc reteta ta, arata minunat de bine si de frumoase! =D> =D> =D>

Dar spune-mi ceva de faina folosita (sa nu caut ca disperata, ca nu am auzit de acest tip BL 55. Este o marca anume, de unde o cumperi sau e faina ungureasca?

Sau e BL 550 (ca asta o stiu)!

Scris: 30/03/2016 11:16
de angela_de
Miki, Lucia ce minunatii!!!!!!! :buuun: :buuun: :buuun:
Aluaturile (copturile!) de orice fel sint maaarea mea slabiciune, cele dospite si umplute, mai ales :buuun: :D ! Dar din pacare numai la mincat! :?

Miki, fasolica am facut si eu!
Reteta de vacanta cu fasole neagra, carne de porc marinata in vin negru spaniol, chorizo afumat, pasta de ardei rosu iute si muuult usturoi; + garnitura de mamaliga (malai romanesc!) si brinza rasa f maturata (aproape iute) de oaie (adusa din Mallorca).
Adica fusion cuisine, ce mai... :P :P !

Scris: 31/03/2016 02:59
de lucia_bp
Salut toti fanii care nu pot trai fara merdenele :!:

Pentru mine, merdenelele fac parte din seria nostalgic food. Poate si voua merdenelele va amintesc de copilarie, cand se gaseau calde si bune, sau de foamea din studentie, cand erau singurul lucru bun pe care ni-l puteam permite.
Sau poate cuvantul “merdenea” nu va spune nimic, iar in cazul acesta va atrag atentia ca nu stiti ce pierdeti daca nu le incercati.

Daca aveti curiozitate, le gasiti aici:

http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ele-14241/

Desigur, va las si niste Merdenele :hug: :hug: :hug:...poate va starnesc pofta :buuun: :D

Scris: 31/03/2016 04:35
de lucia_bp
mikirafaela scrie:Lucia, :hug: , ce pofte ne stranesti!!! :buuun: :buuun: :roll: :roll: N-am mai mancat asa ceva......de 3 decenii... cred! Dar am sa incerc reteta ta, arata minunat de bine si de frumoase! =D> =D> =D>

Dar spune-mi ceva de faina folosita (sa nu caut ca disperata, ca nu am auzit de acest tip BL 55. Este o marca anume, de unde o cumperi sau e faina ungureasca?

Sau e BL 550 (ca asta o stiu)!



Ai intuit bine- este faina ungureasca, dar se gaseste si in Cluj la unele magazine ( mai de cartier). Se numeste faina Hajdu si pe ea scrie BL 55, dar este acelasi lucru cu faina alba fara ameliatori BL 550. O folosesc la toate aluaturile dospite pe care le fac si sunt incantata de ea.

:hug: :hug: :hug: