Ce am gatit azi ( 57)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 09/03/2016 11:15

Miki :hug: ! Am facut o scurta pauza "de masa" :P !
Eu nu am mincat niciodata Mucenici Moldovenesti :blushing: :blushing: :blushing: ! Cand eram in Ro se gaseau asa-numitii "covrigi Polonezi", insiropati si presarati cu nuca si tata zicea ca erau ca Mucenicii pe care si-i amintea din copilarie. Iar cei "cu zeama" sint chiar ff buni, cred ca daca as putea alege, chiar i-as prefera...

Ce-am mai gatit/mincat eu (si W)
Poza 1: pulpe de pui la cuptor cu diferite garnituri, salate, etc
Poza 2: mincarica din carne de la pulpele de mai sus cu cartofi, ardei, praz, etc
Poza 3 + 4: supa de (tirtite) pui cu Maultaschen, fara si cu parmezan
Poze 5, 6, 7: .....
Poze 8 + 9: primele de anul asta :D ! Tocmai din Spania :P ! Dar neasteptat de dulci si aromate :) ...
Fişiere ataşate
cimg7676.jpg
cimg7676.jpg (101.24 KiB) Vizualizat de 1935 ori
cimg6950.jpg
cimg6950.jpg (80.17 KiB) Vizualizat de 1935 ori
cimg7942.jpg
cimg7942.jpg (78.71 KiB) Vizualizat de 1935 ori
cimg7944.jpg
cimg7944.jpg (68.18 KiB) Vizualizat de 1935 ori
cimg1507_3297.jpg
cimg1507_3297.jpg (58.72 KiB) Vizualizat de 1935 ori
cimg1508.jpg
cimg1508.jpg (40.55 KiB) Vizualizat de 1935 ori
cimg1509.jpg
cimg1509.jpg (87.03 KiB) Vizualizat de 1935 ori
cimg1513.jpg
cimg1513.jpg (103.97 KiB) Vizualizat de 1935 ori
cimg1514.jpg
cimg1514.jpg (102.53 KiB) Vizualizat de 1935 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 10/03/2016 11:59

Ella, :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: , ce de bunatati (bomboane, capsune.....:love: :love: ; pe celelalte "nu" le mai vad :D ) ! Dar mi-ai prins "punctul slab" cu rusismele (delicioaseeeee :roll: )!

Foarte apetisante toate! Sa va fie de bine! Trebuie sa recunosc ca TU gatesti foarte bine si foarte frumos! Si asta ma bucura foarte mult (nu ca as fi gustat din vreo mancare de-a ta :D dar chiar mi-as dori; pozele sunt din ce in ce mai frumoase si reusite)! :blushing: :master: =D> :flower:
Eu vin cu cate ceva din "meniul de sarbatoare"! Nu am poze la toate preparatele, am ratat multe momente.....:(

Zi frumoasa tuturor si pofta buna la bucate! :flower: :flower: :flower:
Fişiere ataşate
dscf0001_9226.jpg
dscf0001_9226.jpg (103.38 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0002_9267.jpg
dscf0002_9267.jpg (107.16 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0003_5238.jpg
dscf0003_5238.jpg (84.62 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0004_9107.jpg
dscf0004_9107.jpg (109.17 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0005_4946.jpg
dscf0005_4946.jpg (101.81 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0007_7458.jpg
dscf0007_7458.jpg (87.77 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0008_1941.jpg
dscf0008_1941.jpg (107.92 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0010_1304.jpg
dscf0010_1304.jpg (107.28 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0009_1710.jpg
dscf0009_1710.jpg (100.82 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0011_7131.jpg
dscf0011_7131.jpg (69.69 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0012_4531.jpg
dscf0012_4531.jpg (65.61 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0063_3297.jpg
dscf0063_3297.jpg (144.5 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0117_7551.jpg
dscf0117_7551.jpg (156.87 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0119_9252.jpg
dscf0119_9252.jpg (165.03 KiB) Vizualizat de 1897 ori
12207492_443031445890689_322724945_o.jpg
12207492_443031445890689_322724945_o.jpg (85.89 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0162_9469.jpg
dscf0162_9469.jpg (89.61 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0166_9705.jpg
dscf0166_9705.jpg (92.85 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0164_9425.jpg
dscf0164_9425.jpg (80.59 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0168_5181.jpg
dscf0168_5181.jpg (146.81 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0172_8194.jpg
dscf0172_8194.jpg (137.39 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0006_3952.jpg
dscf0006_3952.jpg (89.03 KiB) Vizualizat de 1897 ori
dscf0021_2337.jpg
dscf0021_2337.jpg (84.25 KiB) Vizualizat de 1897 ori
MIKI

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 10/03/2016 06:31

angela_de scrie:Nico, ai-ai-ai ce de bunatati! :buuun: :buuun: :buuun:
Le-am vazut de aseara si cum o parte le stiam deja de pe blog, m-am dus imediat sa le caut si pe celelalte :D ... si am dat de Monselice :vis: ... Foarte frumos locul, dar si f frumoasa prezentarea =D> ! Acum iar ma apuca indoiala si regretul ca anul asta nu sintem de Settimana santa in Italia, ca in ultimii 5 ani...
Am stat la citit pina la 1am :cry: si azi am fost chioara de somn la serviciu, noroc ca am avut zi scurta :P !
Torta Pasqualina o stiu de la Pastele facut in Nord (Liguria, Piemonte, Lombardia) :D :buuun: :buuun: ; in Sud (Roma, Sicilia, Campania/Napoli) aveau alte bunatati regionale pascale si dulci si sarate. In orice caz ti-a iesit minunata, asa un pic rustica! Sa stii ca am sa fac si eu cand ne-om intoarce dupa Paste!
Dar si celelalte preparate sint =D> , numai cu frutti di mare nu ne impacam de loc, in afara de crustacee :? .
Ce ma fascineaza la voi, fetele din Italia, este ca v-ati adaptat atit de mult la gastronomia locala. Eu dupa 25 de ani de Germania si chiar avind radacini Germane din familie si tot nu gatesc decat f. putine mincaruri 100% tipice nemtesti; predominant international dar cu mare baza in gastronomia Romaneasca.
Mi-ai facut o mare pofta si cu mucenicii! Sa nu spui ca ai facut tu pastele!? Am facut si eu o singura data, cu paste mici, cumparate si W n-a vrut nici sa le miroasa, d-apai sa le mai si guste :x :( ! Iar numai ptr mine nu fac; nu mai vorbesc de cei copti, din aluat cu drojdie..
Sa va fie de bine toate!


Mersi!
Da...pastele de la mucenici le-am facut eu ...si cu mana ...ca nu am aparat de facut opturi. Noroc ca am facut din putin aluat , doar eu mananc. Am probat cu paste gata facute dar nu au acelasi gust.
Alor mei le plac doar cei din aluat cozonac cu miere si nuca deasupra. Am facut anul trecut si acum cativa ani. Eu sunt crescuta cu astia cu zeama si imi plac la fel de mult ambele feluri.

Cand ai sotul italian, vrei nu vrei trebuie sa te adaptezi la gastronomia locului. :) Lui ii plac si multe mancaruri romanesti si atunci le fac ...chiar mi le cere el...dupa mine mine ,le-as face mai rar. Doar piftie nu-i place ..desi se face si in sudul Italiei.
Sunt si alte feluri de mancare italiana , care sotului lui nu-i plac dar mie imi plac...si uite asa.
Cred depinde si de gustul fiecaruia...de exemplu eu prefer mai mult o farfurie de paste decat una de mancare gatita cu sos sau o ciorba . Oi fi fost intr-o alta viata italianca .Cand eram mica si ma intrebau ..."ce-mi place sa mananci ?" ...eram cam mofturoasa ...raspundeam mereu "macaroane cu branza si mazare" .
Ciorbe fac doar iarna ...din cand in cand ceva international...in rest bucatarie italiana. :clipocit: Ne place la amandoi pestele...in toate felurile... inclusiv frutii di mare....desi nu fac asa des in casa . CAnd avem pofta mergem la restaurant.
Ultima oară modificat 10/03/2016 06:48 de către nicoleta64, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 10/03/2016 06:42

mikirafaela scrie:Ella, :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: , ce de
Eu vin cu cate ceva din "meniul de sarbatoare"! Nu am poze la toate preparatele, am ratat multe momente.....:(

Zi frumoasa tuturor si pofta buna la bucate! :flower: :flower: :flower:


Miki...eu m-am asejat la masa si servit din toate... :buuun:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 10/03/2016 06:48

Cu drag Nico! :hug: :love: :flower: :pup:
MIKI

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 11/03/2016 12:13

angela_de scrie:
Ce-am mai gatit/mincat eu (si W)
Poza 1: pulpe de pui la cuptor cu diferite garnituri, salate, etc
Poza 2: mincarica din carne de la pulpele de mai sus cu cartofi, ardei, praz, etc
Poza 3 + 4: supa de (tirtite) pui cu Maultaschen, fara si cu parmezan
Poze 5, 6, 7: .....
Poze 8 + 9: primele de anul asta :D ! Tocmai din Spania :P ! Dar neasteptat de dulci si aromate :) ...


Capsuni le-am vazut si eu la magazin dar inca nu am luat. Bomboanele de ciocolata sunt umplute cu cocos sau inghetata de vanilie...parca asa mi se pare ? :?:

in seara asta si eu friptura de muschiulet de porc cu usturoi si rozmarin si cartofi la cuptor .pe care am presarat usturoi granulat ...poze cu mobilul pe repezeala...nu prea clare
Fişiere ataşate
friptura_cu_cartofi.jpg
friptura_cu_cartofi.jpg (69.86 KiB) Vizualizat de 1844 ori

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 11/03/2016 12:47

Miki, fac si eu ca Nico: imediat m-as aseza la masa asa de frumos aranjata (de Misha! :D ) si incarcata cu bunatati; mai ales la schnitzele, sarmalute, chiftelute cu marar si tort :buuun: :buuun: :buuun: !
W pretinde ca eu n-am facut in toti cei 20 de ani de cand sintem impreuna, atitea schnitzele si chiftelute cat tu ptr o masa! :P :P :P
Acum sintem insa cu W in dilema: ce sint sulurile acelea de carnita fripta!? Pui?
Stiu ca iarasi ai muncit de numai! Si ce frumos ai aranjat iarasi salata de boeuf! =D>

Stiu ca ma repet, dar in Ger NU se fac nici pe departe atitea feluri ptr o masa festiva!
De obicei se incepe cu un mic antreu (ex o felie de tarta sarata si o salata verde, sau ceva mezeluri, dar nu mai mult de 2-3 feliute/portie, sau ceva Antipasti italiene), dar si mai des cu o supa clara cu diferite galuste sau taitei/coltunasi; apoi fel principal unic cu carne sau peste (friptura cu sos + galuste de cartofi/cartofi natur + garnitura de legume: varza rosie, conopida, mazare, de Brusseles); desertul e intotdeauna sau compot, sau salata de frukte, sau o crema/budinca la pahar. Tortul se serveste dupa 4 - 5pm, la cafea.
Dar cel mai adesea invitatia la o petrecere de zi de nastere e "la cafea si prajituri/tort" + sampanie, deci dupa ora 4pm! Ideea este ca lumea sa se intilneasca si sa stea de vorba, provocand cat mai putin stres si munca gazdei :)

Inca o data =D> =D> =D> tie si :pup: :pup: :pup: sarbatoritei!

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 11/03/2016 01:25

Nico, cartofi la cuptor! Ii ador, dar n-am facut de o vesnicie! :buuun:
Si noua ne place Pasta&Co f mult! Si ca sa fiu sincera si eu as minca pasta (simpla, numai cu putin unt si parmezan!) in fiecare zi, nu mai vorbesc de W... Daca n-ar fi asa de bogata in calorii! :cry: ! Caci noi NU mergem nici cu bicicleta si nici pe jos, ci din pacate numai cu masina si mai si stam aproape toata ziua cu fundul pe scaun :blushing: :( !
Lui W nu-i plac decat foarte putine mincaruri tipice Nemtesti, pe care le fac de cateva ori pe an; in rest gatesc ff international, adesea mult influentat de locurile in care tocmai am fost in vacanta; dar in afara de exotisme, linia de baza e f asemanatoare gastronomiei Romanesti.
Cel mai important ptr mine e insa sa fie feluri care pot fi reincalzite si combinate intre ele, caci eu sint plecata de dimineata pina seara in timpul saptaminii si am timp de gatit numai in week end. De aceea supa/ciorba nu lipseste aproape niciodata, la fel mincarurile de carne cu sos, la care pot face seara rapid o garnitura (orez, paste, carofi etc).
Spre norocul meu, bucataria zonei in care stau e ca struktura de baza f asemanatoare cu cea Romaneasca si chiar si mirodeniile/verdeturile de baza, sint identice cu ce se foloseau in Ro (marar, patrunjel, leustean, tarhon, usturoi, dafin, piper, enibahar). Nu mai vorbesc de legume/zarzavaturi, frukte etc.

In privinta capsunilor, eu nu prea iau asemenea "trufandale" in afara sezonului local/regional, dar la astea m-a tentat nu numai aspektul, ci si pretul ("oferta speciala", 1 Euro cassoleta - ei da, nu ma pot debarasa de tentatia "chilipirurilor" :cry: :cry: :blushing: :blushing: , desi am luat de multe ori plasa la calitate, sau am cumparat inutil lucruri care au aterizat la urma la gunoi); dar din fericire au fost si neasteptat de bune.
Daaa, bomboanele sint cu crema de cocos + aroma de zmeura (cele roz) si de lamiie (cele vernil), iar mijlocul e moale, ca un jeleu :buuun:.

Hai ca iar am scris (aproape) "povestea vietii mele" :blushing: :blushing: , dar daca ma provocati... :P

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 11/03/2016 01:40

Friptura de vita si pork cu sos de bere neagra (la oala de fiert cu presiune) + galuste de cartofi + salata de andive cu mayo.
Capsunele Spaniole cu iaurt cremos cu capsuni.
Fişiere ataşate
cimg1036_9140.jpg
cimg1036_9140.jpg (72.49 KiB) Vizualizat de 1830 ori
cimg1037_5184.jpg
cimg1037_5184.jpg (81.53 KiB) Vizualizat de 1830 ori
cimg1516.jpg
cimg1516.jpg (49.09 KiB) Vizualizat de 1830 ori
cimg1517.jpg
cimg1517.jpg (47.86 KiB) Vizualizat de 1830 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 11/03/2016 12:56

Nico, :hug: , ce tentanti sunt cartofii! :buuun: Si acompaniati de carnita sunt si mai buni!

Dar si meniul tau Ella, :hug:, :buuun: ! Salatica arata tare bine! De fapt toate arata, dar salata din aia cu din ala nu am mancat "never" :P

Deja am dubii ca nu stiu ce sa gatesc de Florii! :( (sa fie totul bun, proaspat, sanatos si de post; exclus margarina, soia din aia granulata / cuburi.....).

M-am gandit ca bomboanele voastre de ciocolata sunt umplute cu bezea (marshmalow); cam asa stiu ca se gasesc pe la noi! Iar pe celelalte le adooooor! :shock: Nu pot renunta nici eu la ele :blushing: !

Intr-adevar Ella, meniurile propuse de tine sa stii ca se fac si la noi (mai mult regional / satesc) dar nu mai sunt atat de apreciate pe cat ar trebui. Toti s-au "civilizat" (a se citi "a se prosti")! Rar mai face cineva cate ceva acasa! Acum toti suna la "cathering", pizzerii, restaurante si comanda sau pleaca de acasa sa nu faca deranj....Cand am citit scrierile tale, mintea mi-a fugit la o carte pentru gospodinele incepatoare (carte care vreau sa i-o sutesc mamei soacre :D )! Sau macar sa fac poze la cateva pasaje!

Multa munca a fost, mai ales la schnitzele (ulei schimbat de "n" ori in tigaie, coca, carnea batuta....; Misha lipsa, fetele ca fetele....m-am umplut de naduf )! :P
MIKI


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori