Fursecuri cu nuca

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Fursecuri cu nuca

Mesajde lucia_bp » 22/02/2015 11:55

Ce spuneti daca ne-am indulci cu niste fursecuri :?:

Initial am pornit de la o reteta din cartea de bucate de Sanda Marin, transformand o prajitura in niste fursecuri care se fac usor, sunt fragede si delicioase :buuun: :buuun: :buuun: Sunt mai bune a doua zi :peace: …dar cu muuuult mai bune in zilele urmatoare :buuun: …de aceea puteti face de la inceput cantitate dubla.
Incercati-le :!:


Ingrediente pentru cca 40 buc

-125 g unt, moale
-50 g zahar pudra
-1 praf de sare
-1 galbenus
-1 lingura vin alb
-2 linguri lapte dulce
-vanilie ( esenta sau 1 plic de zahar vanilat)
-faina, cat cuprinde ( cca 250 g)
-1 lingurita praf de copt

Pentru finisat
-1 albus, usor batut
-60 g nuca, tocata grosier + 1-2 linguri zahar

Preparare

Pregatiti partea exterioara a tavilor de chec sau de paine: fie le tapetati cu ulei si presarati faina, fie le inveliti cu hartie de copt. Lasati in asteptare.

Mixati untul cu zaharul si sarea pana obtineti o crema spumoasa.
Inglobati galbenusul, apoi vinul, laptele, vanilia si mixati pana la omogenizare.
Cerneti 200 g faina impreuna cu praful de copt si adaugati la compozitia de mai sus. Amestecati, iar daca aluatul o cere mai puneti cateva linguri de faina, astfel incat sa obtineti un aluat compact, nelipicios si care poate fi intins.
Impartiti aluatul in 2-3 parti pentru a lucra mai usor.
Intindeti o parte intr-o foaie de aluat dreptunghiulara cu o grosime de 2-3 mm.
Indreptati marginile.
Taiati foaia in fasii, late de cca 1 deget si lungi cat baza tavi folosite.
Ungeti-le cu albus, presarati cu amestecul de nuca si zahar si presati usor nuca cat sa se fixeze in aluat.
Puneti fasiile usor distantate pe fundul tavilor pregatite, iar acestea intr-o tava normala, tapetata si ea cu hartie de copt.
Procedati la fel si cu restul aluatului.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte si incep doar sa se aureasca usor pe margini.
Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca putin, apoi transferati cu grija pe un gratar ( sunt foarte fragede si se rup usor) si lasati la racit.
Pastrati-le in cutii cu capac.

Serviti a doua zi.

Sunt cu mult mai bune in zilele urmatoare, timp in care se fragezesc.
Fişiere ataşate
cimg4214.jpg
cimg4214.jpg (91.11 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4215.jpg
cimg4215.jpg (64.89 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4216.jpg
cimg4216.jpg (58.9 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4217.jpg
cimg4217.jpg (49.46 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4218.jpg
cimg4218.jpg (78.46 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4219.jpg
cimg4219.jpg (70.19 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4220.jpg
cimg4220.jpg (65.34 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4221.jpg
cimg4221.jpg (82.71 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4222.jpg
cimg4222.jpg (85.52 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4223.jpg
cimg4223.jpg (103.86 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4224.jpg
cimg4224.jpg (88.92 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4225.jpg
cimg4225.jpg (73.27 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4226.jpg
cimg4226.jpg (101.13 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4227.jpg
cimg4227.jpg (99.18 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4228.jpg
cimg4228.jpg (88.03 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4229.jpg
cimg4229.jpg (89.93 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4230.jpg
cimg4230.jpg (103.29 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4231.jpg
cimg4231.jpg (90.24 KiB) Vizualizat de 8060 ori
cimg4232.jpg
cimg4232.jpg (98.6 KiB) Vizualizat de 8060 ori
Ultima oară modificat 22/02/2015 03:39 de către lucia_bp, modificat 1 dată în total.
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/02/2015 01:53

Oooo ce idee sa folosesti tava asta!!!! Prajitura, forma adica de la care te-ai inspirat e spinare de caprioara, nu?

Imi plce ideea mult, imi place si reteta...am mai zis : Lucia nu pot tine pasul cu tine si sunt multe retete pe care as vrea sa le incerc :buuun:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 22/02/2015 02:12

Lucia, esti fenomenala! Eu nici nu visez sa tin pasul cu tine! Esti de neegalat!
Reteta este o reusita totala, ingrediente, aspect, ce sa mai! :o Bravo!
Ai tot respectul meu pentru ceea ce faci!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 22/02/2015 03:40

De acord cu fetele Lucia =D> =D> :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 22/02/2015 05:39

...si eu sint de acord! :wink:

:master: =D> :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 22/02/2015 10:02

Ingenios folosita tava iar in ceea ce priveste produsul final nu pot decat sa... :master: =D> =D> =D>

Felicitari!

:hug: :pup: :flower:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 23/02/2015 01:10

Intre reteta de cornulete si fursecurile acestea minunate am sa ajung ca si cainele lui Pavlov.

Frumoasa ideea de a le revizita forma lor originala ajutandu-te de tava.

:hug: :flower: :)
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 23/02/2015 08:33

crista scrie:Oooo ce idee sa folosesti tava asta!!!! Prajitura, forma adica de la care te-ai inspirat e spinare de caprioara, nu?

Imi plce ideea mult, imi place si reteta...am mai zis : Lucia nu pot tine pasul cu tine si sunt multe retete pe care as vrea sa le incerc :buuun:


Draga mea si eu am o lista enorma...Nu pot sa sper decat ca toate vin la timpul lor :D

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/02/2015 09:21

Super....bete...asa spuneam eu saleurilor coapte sub forma asta....am sa transform reteta asta ( fara ou si cu unt de cocos, plus suc de fructe inloc de lapte)...te anunt cum au iesit...simt in gura totul.. :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 24/02/2015 08:37

mikirafaela scrie:Lucia, esti fenomenala! Eu nici nu visez sa tin pasul cu tine! Esti de neegalat!
Reteta este o reusita totala, ingrediente, aspect, ce sa mai! :o Bravo!
Ai tot respectul meu pentru ceea ce faci!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:


Mikirafaela :blushing: :blushing: :blushing: oare despre mine vorbesti :?: Chiar merit toate aceste laude :?: :?: :?: Multumesc :master: :master: :master:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori