CE am gatit azi( 56)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 01/01/2015 07:50

Crista sa va fie de bine! si La multi ani!
si La cat mai multe retete delicioase!
Branzino este un peste delicios, mi-l amintesc de la plimbarile mele prin Italia, nu stiam ca in traducere este lup de mare, chiar sunt curioasa daca se gaseste si pe la noi, este delicios.
:love: :love: :love:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/01/2015 08:11

Bia am vazut pe net ca se mai numeste si lavrac in romaneste pe linga lup de mare sau biban de mare
http://dexonline.ro:8080/definitie/lavrac



Miki cozonacul a iesit bun dar cam indesat, eu am un ideal de cozonac pufos la care vreau sa ajung si pina atunci nu ma las :-) desi nu stiu reteta aia pe care o mincam cind eram mica :-(

Dani :hug:

pentru azi am o conopida de anul trecut =)) sa ma uit sa vad daca nu cumva s-a congelat ca era in balcon si sa fac ceva cu ea

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 02/01/2015 09:38

[quote="crista"]Bia am vazut pe net ca se mai numeste si lavrac in romaneste pe linga lup de mare sau biban de mare
http://dexonline.ro:8080/definitie/lavrac



Crista, multumesc, biban de mare chiar am vazut la magazin, nu stiam ca este vorba despre gustosul branzino!
:hug: :master: :hug:

Mi-ai facut o pofta cu ravioli cu hribi in sos de unt de salvie :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/01/2015 09:54

erau de cumparat :lol: dar din aia proaspeti. As fi facut eu dar cind i-am vazut la alimentara mi-am dat seama ca nu merita deranjul. Umplutura dupa ce scrie pe eticheta continea : hribi, ricotta, cartofi si parmezan ... sncer se simteau f putin cartofii si ricotta cred ca erau mai mult ca sa lege compozitia

Ma bucur ca exista la magazin pestele asta. am mincat 2 zile deci 4 portii destul de mari ( se vede in poza ) dintr-un peste de 1 kg ( 900 si ceva de grame) asta ca sa iti faci o idee .. avea si mai mici dar nu merita ca au capul mare si atirna la greutate oricum si din cap nu maninci nimic doar putina carne la falcutze =))

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 02/01/2015 10:10

Eu nu am mai avut timp sa pozez toate preparatele pentru ca m-am apucat tarziu de gatit si am pozat doar cateva dintre ele.
Pt. Dl. Vegan am pregatit:
la aperitiv: turte din sfecla cu branza de soia, piute de morcovi cu tarhon, piure de broccoli cu patrunjel , piure de conopida cu usturoi si piure de fenicul cu busuioc
felul 1 :praz si mazare fierte la aburi cu vinegreta cu ierburi aromate (pregatita de sora mea)si salata din varza de Bruxelles cu sos de sfecla (reteta Cristei de sos)
felul principal: sarmalute grecesti in frunze de vita cu sos din smantana de orez cu menta .
Pt. ceilalti meseni
aperitiv: icre de somon, turte de sfecla cu crema de branza si somon afumat, piftie din fructe de mare, oua umplute si salata din ton cu porumb (tot de la sora mea).
felul 1: vongole in sos dintulpini de fenicul, rosii cherry si busuioc sau fructe de mare cu ulei, usturoi si patrunjel
fel principal: somon in 3 variante :prima varianta in sos de unt cu salvie, a doua varianta toscana cu rosii, ceapa,ardei gras, piper,,seminte de mustar,sare, verdeturi(busuioc,patrunjel,chimen,) si varianta provensala :ceapa,busuioc, tarhon, chimen,maghiran,patrunjel,usturoi,seminte de fenicul,piper
la desert:inghetata cumparata, nu am mai avut timp sa pregatesc nimic pentru desert.
Fişiere ataşate
piure_de_morcovi_broccoli_si_conopida.jpg
piure_de_morcovi_broccoli_si_conopida.jpg (60.29 KiB) Vizualizat de 2428 ori
somon_cu_salvie.jpg
somon_cu_salvie.jpg (114.18 KiB) Vizualizat de 2428 ori
vongole_cu_fenicul_si_rosii_cherrz.jpg
vongole_cu_fenicul_si_rosii_cherrz.jpg (90.37 KiB) Vizualizat de 2428 ori
turte_din_sfecla_cu_crema_de_branza_si_somon_fume.jpg
turte_din_sfecla_cu_crema_de_branza_si_somon_fume.jpg (60.01 KiB) Vizualizat de 2428 ori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 02/01/2015 10:17

crista scrie:erau de cumparat :lol: dar din aia proaspeti. As fi facut eu dar cind i-am vazut la alimentara mi-am dat seama ca nu merita deranjul. Umplutura dupa ce scrie pe eticheta continea : hribi, ricotta, cartofi si parmezan ... sncer se simteau f putin cartofii si ricotta cred ca erau mai mult ca sa lege compozitia

Ma bucur ca exista la magazin pestele asta. am mincat 2 zile deci 4 portii destul de mari ( se vede in poza ) dintr-un peste de 1 kg ( 900 si ceva de grame) asta ca sa iti faci o idee .. avea si mai mici dar nu merita ca au capul mare si atirna la greutate oricum si din cap nu maninci nimic doar putina carne la falcutze =))


E super ca ai gasit sa cumperi raviolii aia minunati, numai cat timp pierzi sa cureti hribii si tot merita.
Pestele are un gust de neuitat, chiar mi-ai facut pofta cu el.Ai dreptate cu capatana de la pestii mari,nu se merita sa arunci cu banii si eu tot asa ii aleg sa nu aiba mai mult de 1 kg.
Eu am gatit somon de revelion pt. ca Alessiei nu ii place alt peste, am incercat sa o pacalim sa manance si altceva cum ar fi dorada, salau, stiuca, etc si ea ne zice ca daca nu vrem sa gatim somon atunci sa cautam un peste care sa semene la gust cu somonu!
=))
Asti este si preferata mea si a Alessiei, ii dam si ei putina sampanie din asta mi se pare mai sanatoasa decat cea pentru copii care are o groaza de coloranti sintetici.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/01/2015 10:33

asa e cu sampania , lasa ca si noi beam cind eram mici ( in fine ca Alessia adica ) spumant zarea si nu am patit nimic, de dat noroc si de gust e ok .. asti e dulce si bun, cred ca cel mai bun :roll: :roll:

pestele care seamana cu somonul e pastravul somonat ( asa ii zice pe romaneste ?? ca pe vremea mea nu exista ) e unul cu carnea portocalie ca somonul ca il hranesc cu creveti si pe el cum se hraneste somonul .. gustul e de pastrav dar cum si pastravul e bun poate o pacaliti si prinde drag de el... ar trebui sa gasiti proaspat ca e si in ro, e mai ieftin ca somonul si nu-i congelat si plimbat prin lume deci e mai bun


multe bunatati pe masa voastra .. migaloase rau astea vegane ... =D> =D> =D> =D> =D>


sosul ala de sfecla eu l-am amestecat cu putina maioneza ultima oara si cu putin iaurt si era o nebunie, o culoare rozalie splendida si un gust tare delicat de la sfecla ... merge pentru un fel de sf valentin
:lol:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 02/01/2015 12:45

Crista, ai dreptate cu sampania, chiar uitasem ca pe vremea noastra nu exista sampanie pentru copii si ne rasfatam cu sampania Zarea.

Asa ii zice pe romaneste la pastravul somonat, este intradevar foarte gustos si arata la fel ca somonul.

retetele vegane chiar ca sunt migaloase, cat timp am gatit somonul in 3 variante camatata timp mi-a luat sa gatesc cele 4 piureuri
multe bunatati pe masa voastra .. migaloase rau astea vegane ... =D> =D> =D> =D> =D>

Sosul de sfecla l=as numi descoperirea anului 2014 pentru mine, iti multumesc pentru reteta, este gustoasa, aspectuasa, merge la orice fel de salata, legume, ma scoate din incurcatura cand nu am timp sa pregatesc ceva deosebit.
Gatesc repede niste legume verzi apoi le asezonez cu sosul roz si am dat gata musafirii!

Acum m-am apucat sa gatesc o supa crema de rosii.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/01/2015 02:31

si eu o ciorbita ( minestra ) din farro ( din ala pilit de fierbe repede ) cu partea mai cotoroasa din conopida , deci vegana .. nu stiu dc sa ii pun si rosii sau sa o las alba

la felul 2 niste felii de carne de porc ff frageda e ceva combinat cotlet cu muschi cred, ii zice lonza sau arista aici a tigaie fara ulei si la final cu otet balsamic

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 02/01/2015 03:23

La multi ani, dragelor

Dani, un deliciu pastele tale. :hug: :pup:

Crista, ce de bunatati, parca se simtea caldura caminului tau in imagini.

:hug: :love: :pup:

Bia, frumoase preparate, un deliciu pentru vegani si nu numai.

:hug: :flower: :pup:

Eu nu prea am avut timp cu prepararile, v-am adus insa pentru desert o charlota royale facuta impreuna cu copilul cel mare si niste cupcakes gen padurea neagra.
Va imbratisez.
Fişiere ataşate
charlotte.jpg
charlotte.jpg (60.35 KiB) Vizualizat de 2393 ori
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori