Cum se face un spanac gustos?

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Mitzina
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 10/02/2006 02:21
Localitate: Woodbridge

Mesajde Mitzina » 11/02/2006 09:50

La mine in familie sotului nu ii prea place spanacul asa ca a trebuit sa fiu inventiva. Il fac in placinta de foetaj cu umplutura amestecata de branza si spanac. Ori fac ca un tort de clatite si alternez spanac cu cascaval.
Elena

Avatar utilizator
sibel
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 07/01/2006 01:53
Localitate: Bucuresti

Mesajde sibel » 13/02/2006 10:50

calesc ceapa. cand este aurie pun orezul spalata si il cal;esc putin. apoi pun apa si las la fiert. cand este aproape gata pun peste orez si spanacul si las sa fiarba. condimentez si mancam doar dupa ce este foarte rece. pun iaurt peste el.
cam asta e

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 13/02/2006 04:03

Chiar merge mancat cu iaurt ? Eu nu am incercat decat cu ochiuri ( si merge excelent ) sau cu carne prajita ( nu cine stie ce ) ...

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 13/02/2006 05:57

Mama face spanacul cu bulion.Eu fac un sos alb in care pun neaparat usturoi zdrobit si spanacul care a fost facut inainte piure(cel congelat este f. bun)Asa merge si cu ochiuri, si cu clatite(umplute sau sub forma de tort) si cu carne de miel, ied sau vitel.

Avatar utilizator
sibel
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 07/01/2006 01:53
Localitate: Bucuresti

Mesajde sibel » 13/02/2006 06:00

ESTE SUPER BUUUUN

Simosymo
Incepator
Mesaje: 166
Membru din: 05/02/2006 06:24

Cum se face un spanac gustos

Mesajde Simosymo » 18/02/2006 01:15

La mine in ardeal spanacul se face asa:
1 kg de spanac se curata, se spala din cateva ape si se fierbe in apa cu sare. Se strecoara si se marunteste. Intr-o cratita se pune ulei la incins in care se pun 2-3 catei de usturoi zdrobiti la calit. Se pun 2-3 linguri de faina alba si se caleste putin apoi adaugi spanacul si amesteci bine. Adaugi apoi 1 l de lapte si amesteci bine sa nu se faca cocoloase. Dupa ce s-a fiert mai pui 2-3 catei de usturoi zdrobiti si sare daca mai este nevoie.
Se serveste doar cu ochiuri de oua.
Este foarte gustos.
Simona.

michellemary
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 09/04/2006 10:25

Mesajde michellemary » 09/04/2006 10:31

Am si eu o intrebare. Nu am ma congelat spanac pana acum si nu stiu exact cum se face. Se opareste intai sau il congelez ca atare asa cum l-am cumparat din piata. Ii mai adaug ceva? Ma poate ajuta cineva? Multumesc mult.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 09/04/2006 01:11

Se curata, se spala f. bine, in mai multe ape, se opareste.Se lasa sa se rceasca dupa ce l-ai scurs, si apoi il pui in pungi.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 12/04/2006 08:28

Eu nu il oparesc . Il curat si il spal iar frunzele asa ude le pun in cratita ( sau intr-o tigaie mare ) cu un fir de ulei , putina sare si capacul deasupra. Il las sa se inabuse cu apa pe care o lasa el, daca mai e nevoie mai adaug apa calda . Cind s-a inmuiat bine ( sa nu se faca terci ... ) adaug citeva felii de lamiie , il mai amestec odata si gata ... Citeodata mai pun si masline ( obligatoriu negre din ulei .. alea verzi nu se potrivesc la gust).

Fac si salata cu frunzele de spanac crude si ciuperci tot crude taiate felii subtiri de tot, ardei gras si morcov ras dar putin .. asta pt ca sa fie mai colorata .

Aici se prepara piureul de spanac cu stafide si seminte de pin . Daca va intereseaza traduc reteta .. e buna dar eu n.am facut niciodata .. am mincat numai pe la neamuri. :lol:

Avatar utilizator
adinutaa
Incepator
Mesaje: 9
Membru din: 11/03/2006 08:36
Localitate: iasi
Contact:

Mesajde adinutaa » 12/04/2006 12:11

Spanacul meu gatit la resou: :blushing: . Vi se pare ciudat ca l-am asociat cu mamaliguta si nu cu ou ?!?!
Imagine
pofta buna Imagine


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori