Fenicul in lapte in oala sub presiune

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Fenicul in lapte in oala sub presiune

Mesajde crista » 24/02/2014 11:53

cam toata reteta e in titlu .... deci simplu si rapid cu foarte putine ingrediente

Socotiti pentru o portie :

1 fenicul

lapte gras ( nedegresat)
sare, nucsoara rasa

Feniculul se spala si curata, de data asta puteti folosi chiar si partile mai tari, foaia externa care de obicei e mai lemnoasa.

Il taiati in bucati mici ( in 4-6 si apoi fiecare bucata in felii pe latime) .

Aruncati bucatile de fenicul in oala minune apoi varsati laptele care insa NU TREBUIE sa acopere feniculul ci sa fie pina la jumatatea acestuia si un praf de sare. Daca totusi ati ati pus mai mult lapte cind vor fi gata lasati sa mai fiarba fara capac ( dupa ce ati racit si deschis oala ) pina cind laptele evapora.( vezi poza)

Fierbeti cca 5 minute de cind a inceput sa fluiere oala .

Cind e gata adaugati un praf de nucsoara macinata, amestecati si serviti


Nota 1: cine vrea poate sa fiarba feniculul si doar taiat in 6-8 parti

Nota 2: daca laptele folsit de voi este degresat adaugat un virf de lingurita de unt

Este o garnitura minunata dar si un fel de mincare vegetarian.
Fişiere ataşate
immagine_8333.jpg
immagine_8333.jpg (65.02 KiB) Vizualizat de 2900 ori
immagine_2099.jpg
immagine_2099.jpg (66.59 KiB) Vizualizat de 2900 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 24/02/2014 05:35

Numai bunatati ai pregatit! =D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 24/02/2014 05:42

Bunnn brava Crista =D> =D> :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Fenicul in lapte in oala sub presiune

Mesajde biaskitchen » 24/02/2014 10:11

Arata minunat!
O sa incerc si eu in varianta cu lapte de soia.Nu am gatit niciodata feniculul in oala sub presiune,super ideea!


=D> =D> =D> :love: :flower: :love:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/02/2014 07:17

nici eu Bia, ca el fierbe destul de repede si in oala normala dar asta e chiar o reteta cind esti pe ultima suta de metri :-)

O reteta perfecta si pentru cei mai mofturosi care nu iubesc gustul puternic al acestei plante.

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/02/2014 01:30

Si eu il folosesc pe post de garnitura, dar nu stiam ca se poate fierbe in oala sub presiune...Multumesc :master: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/02/2014 01:37

acum daca ma intrebi pe mine iti zic chiar totul se poate fierbe in ea .. mai ales vara pe calduri de foc cind in citeva minute termini =)) =)) =))

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 01/03/2014 03:09

de incercat aceasta idee,crud imi place la nebunie cu sare,am sa incerc si asa

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 07/05/2014 07:36

L-am refacut in varianta usor modificata

ingrediente :

3 feniculi mici /medii
50-60 gr unt
1 lingura ( de lemn) cu faina
sare, nucsoara rasa cit un virf de cutit
lapte cit este nevoie ( poate sa fie si lapte degresat )


Feniculul se spala, taie partea cu frunze verzi si se scoate "camasa" externa , prima foaie care este mereu mai tare si deci in reteta asta nu se potriveste . Nu aruncati insa aceste parti, curatate bine, taiate marunt se pot folosi la o supa .

Taiati felii de 0.5 cm maxim si puneti in oala minune /sub presiune impreuna cu untul taiat cubulete si lasati sa se inmoaie putin impreuna cu putina sare si amestecind destul de des. Aceasta operatiune dureaza cca 5-10 min maxim in functie de cit de groase sunt feliile voastre.

Presarati faina, nucsoara si varsati o parte din lapte , amestecati cu lingura de lemn si apoi mai varsati lapte cit sa NU ACOPERITI ci doar pina sau imediat sub nivelul fenicului din oala ( in oala sub presiune lichidul nu se evapora deci cita zeama puneti atita ramine si la sfirsit) . Puneti capacul si cu flacara la mediu spre mare lasati pina cind oala se umple de presiune , oala mea are un buton care sare in sus si o blocheaza , altele fluiera, deci dupa cum e oala voastra stiti cind e sub presiune si atunci trebuie sa micsorati flacara si sa lasati pe foc 3 -4 minute DOAR . Acum stingeti focul dar nu raciti oala ci lasati sa se raceasca singura in felul acesta chiar si fara sa mai fie pe foc ea continua procesul termic in interior . Cind s-a deblocat o deschideti si amestecati feniculul usor cu lingura.

Daca vreti puteti sa-l rasturnati intr-o tava pentru cuptor si sal puneti putin sub grill doar pentru ai da o fata mai crocanta :-) eu nu am facut asa ceva .

Este foarte bun si ca fel doi vegetarian , chiar vegan daca folositi lapte de soia si margarina sau ulei in loc de unt sau o garnitura pentru un fel principal din carne sau peste.
Fişiere ataşate
immagine_278_9429.jpg
immagine_278_9429.jpg (41.97 KiB) Vizualizat de 2656 ori
immagine_279_1.jpg
immagine_279_1.jpg (42.72 KiB) Vizualizat de 2656 ori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 07/05/2014 08:28

:buuun: :buuun: :buuun: arata foarte bine :peace:
:hug: :pup: :love: :flower: =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori