Piept de pui in sos de portocale

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
abetina
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 08:04

Piept de pui in sos de portocale

Mesajde abetina » 14/03/2019 01:57

4 bucati de piept de pui
5 portocale
1 lamaie
1 lingurita sare
1 lingurita rozmarin
4 felii de paine
50 gr. unt

Se sareaza bucatile de piept de pui si se pun in tigaia incinsa in care s-a pus o bucatica de unt, se prajesc bucatile de piept pana se rumenesc.
Se taie portocalele in jumatati si se stoarce zeama in tigaie peste carne, se taie lamaia in doua si se stoarce zeama peste carne, se adauga mai spre final si rozmarinul. Se fierbe pana scade zeama si ramane un sos caramelizat de la dulceata portocalelor, apoi se opreste focul.
Se pune o bucatica de unt intr-o tigaie si cand se topeste se pun felii de paine neagra la prajit, se prajesc pe ambele parti, mai bine spus se rumenesc si se scot pe un servetel sa se inlature surplusul de grasime.
Pe un platou se asaza doua bucati de piept de pui si cateva bucati de paine prajita.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un altfel de deliciu!


Fişiere ataşate
dsc0034.jpg
dsc0034.jpg (132.32 KiB) Vizualizat de 216 ori
dsc0030.jpg
dsc0030.jpg (183.72 KiB) Vizualizat de 216 ori
dsc0027.jpg
dsc0027.jpg (210.67 KiB) Vizualizat de 216 ori
dsc0026.jpg
dsc0026.jpg (231.62 KiB) Vizualizat de 216 ori
dsc0024.jpg
dsc0024.jpg (164.04 KiB) Vizualizat de 216 ori
dsc0023.jpg
dsc0023.jpg (172.53 KiB) Vizualizat de 216 ori
dsc0038.jpg
dsc0038.jpg (144.62 KiB) Vizualizat de 216 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator