Tort cu crema de petale de trandafiri

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
abetina
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 08:04

Tort cu crema de petale de trandafiri

Mesajde abetina » 14/03/2019 01:39

Ingrediente pentru blat:
-6 oua
-4 linguri zahar
-4 linguri faina de grau
-100 gr.ciocolata alba
-150 gr.unt
-1 plic zahar vanilat
-1 plic praf de copt
-100 gr. nuca de cocos
-1 praf de sare.
Ingrediente pentru crema:
-300 gr.petale de trandafiri, puse din vara cu zahar si sare de lamaie,(se freaca petalele de trandafiri de dulceata cu zahar si sare de lamaie,se pun in borcane si se folosesc cand vrem sa gasim ceva bun)
-500 gr. smantana cu grasime 30%
-4 linguri zahar
-3 pliculete gelatina
-200 ml. suc de struguri sau orice suc de culoare rosie.
Ingrediente pentru ornare:
-500 gr. smantana, grasime 30%
-4 linguri zahar
-2 pliculete zahar vanilat
-100 gr. ciocolata
-100 gr. fulgi de migdale
Ingrediente pentru insiropare:
-200 ml. apa
-3 linguri zahar
-2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la mixat cu putina sare si galbenusurile se pun intr-un vas putin mai mare.
Albusurile se mixeaza pana se obtine o spuma densa si galbenusurile se vor mixa impreuna cu zaharul pana devin o pasta cremoasa.
Se rupe ciocolata in bucatele si se topeste impreuna cu untul la bain marie, dupa care se toarna peste crema de galbenusuri si se continua mixarea.
Se adauga nuca de cocos, faina de grau in amestec cu praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia.
Se adauga si albusurile batute spuma si se omoenigeaza cu ajutorul unei palete,usor de sus in jos,dupa care se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu fund detasabil in care s-a pus hartie de copt.
Se da tava la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora,la foc potrivit,dupa care se scoate si se lasa sa se racoreasca in tava chiar pe aragaz, asa nu se va lasa blatul.
Se portioneaza in trei felii ce se pot umple cu crema.
Mod de preparare pentru crema:
Se pun petalele de trandafir intr-un tocator sau blender cu sucul de struguri si se paseaza pana se obtine o pasta.
Se pune gelatina intr-o canita cu putina apa la bain marie si se amesteca pana la topirea completa dupa care se toarna peste pasta de trandafiri.
Se pune la robot smantana,zaharul,zaharul vanilat si se mixeaza pret de cateva minute pana devine o frisca care se adauga peste pasta de trandafiri si se amesteca usor cu o paleta pana la omogenizare.
Mod de preparare pentru ornare:
Se pune smantana,zaharul si zaharul vanilat la robot si se mixeaza pret de cateva minute, trebuie sa iasa o frisca densa si usor de intins.
Se rupe ciocolata in bucatele,se pune intr-o punguta, se ruleaza punguta pana langa ciocolata,se prinde cu un clestisor de rufe si se pune la bain marie pana la topirea completa,dupa care se taie la varf si din ciocolata topita se fac forme ce vor fi folosite la ornare.
Mod de preparare pentru sirop:
Se pune apa la fiert,cu zahar si zahar vanilat si se lasa sa traga doua trei clocote dupa care se da la racit,cand se raceste se poate folosi la insiropare.
Mod de preparare pentru tort:
Se pune o foaie de tort in tava detasabila,se umezeste usor cu sirop,se pune aproximativ 30% din crema,se intinde usor peste toata foaia de blat.
Se mai pune inca o foaie de blat peste crema,se umezeste cu sirop,se mai adauga inca 30% din crema.
Se pune si ultima foaie de blat,se insiropeaza si se toarna restul de crema,se intinde peste tot si se da tava la cuptor pentru circa patru ore dupa care se scoate,se detaseaza tava si se poate orna.
Se pune toata frisca peste tort,se intinde usor cu o paleta sau un cutit, se orneaza cu fulgi de migdale si cu forme de ciocolata.Se lasa la frigider pentru cateva ore sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile dupa care se poate felia si servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Am facut dulceata de trandafiri, am facut inghetata cu petale proaspete de trandafiri si a iesit un adevarat deliciu, am facut cozonaci cu petale de trandafiri, acum am facut si un tort cu crema din petale de trandafiri care a iesit bestial de bun, aroma de trandafiri iti gadila simturile pana in adancul sufletului,te duce cu gandul la vara,la flori si la tot ce este frumos!
Fişiere ataşate
dsc0052.jpg
dsc0052.jpg (194.75 KiB) Vizualizat de 119 ori
dsc0025.jpg
dsc0025.jpg (210.54 KiB) Vizualizat de 119 ori
dsc0022.jpg
dsc0022.jpg (143.05 KiB) Vizualizat de 119 ori
dsc0021.jpg
dsc0021.jpg (249.04 KiB) Vizualizat de 119 ori
dsc0020.jpg
dsc0020.jpg (105.1 KiB) Vizualizat de 119 ori
dsc0016.jpg
dsc0016.jpg (127.31 KiB) Vizualizat de 119 ori
dsc0015.jpg
dsc0015.jpg (191.3 KiB) Vizualizat de 119 ori
dsc0013.jpg
dsc0013.jpg (211.89 KiB) Vizualizat de 119 ori
dsc0012.jpg
dsc0012.jpg (103.55 KiB) Vizualizat de 119 ori
dsc0011.jpg
dsc0011.jpg (121.28 KiB) Vizualizat de 119 ori
dsc0010.jpg
dsc0010.jpg (224.08 KiB) Vizualizat de 119 ori
dsc0008.jpg
dsc0008.jpg (125.23 KiB) Vizualizat de 119 ori
dsc0007.jpg
dsc0007.jpg (146.14 KiB) Vizualizat de 119 ori
dsc0006.jpg
dsc0006.jpg (151.38 KiB) Vizualizat de 119 ori
dsc0004.jpg
dsc0004.jpg (155.86 KiB) Vizualizat de 119 ori
dsc0033.jpg
dsc0033.jpg (161 KiB) Vizualizat de 119 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori