Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
andraconstantinescu
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 16/01/2016 01:19

Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

Mesajde andraconstantinescu » 18/02/2019 10:19

Chiftelutele de porc:
200 g carne tocata de porc
1 ceapa mica
2 graunti de usturoi
sare
putin piper macinat
putin cimbru uscat
1 ou
20 g faina
30 g pesmet
ulei pentru prajit
Sosul de rosii cu ardei copt:
4 ardei kapia (600 g)
sare grunjoasa
1 ceapa alba
2 cepe rosii
100 ml ulei
sare
putin piper macinat
300 ml suc de rosii
300 ml apa
1 foaie dafin
5 frunze verzi de busuioc
1 lingurita de boia de ardei dulce
putin maghiran uscat
putin busuioc uscat
putin oregano uscat
In plus:
4 oua
2-3 fire de patrunjel
Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat macinat, putin cimbru uscat, oul si faina.

Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, se dau prin pesmet si apoi se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel absorbant.

Ardeii kapia se coc la flacara aragazului (sau in cuptor) si se pun intr-o cratita, presarand sare grunjoasa peste ei. Se acopera cratita cu un capac si se lasa ardeii vreo 10 minute sa se inmoaie, apoi se pot curata de piele si de seminte.

Cat timp ardeii stau sa se inmoaie, se curata cepele, se spala, se toaca si se calesc intr-un wok cu 100 ml ulei, presarand putina sare si putin piper proaspat macinat peste ele.

Ardeii curatati se rup in fasii groase si se taie.

Peste ceapa calita se pun ardeii, chiftelutele, sucul de rosii, apa, foaia de dafin, frunzele de busuioc, boiaua de ardei dulce, putin maghiran uscat, putin busuioc uscat si putin oregano uscat. Se lasa totul sa fiarba pana cand sosul scade putin. Se dau chiftelutele catre marginea wok-ului si se pun cele patru oua. Se presara sare pe ele si se acopera wok-ul cu un capac. Se lasa la foc mic pana cand ouale sunt gatite dupa preferinta, moi sau tari. Se adauga patrunjelul verde tocat la final.
Fişiere ataşate
20180907-140401-002.jpg
20180907-140401-002.jpg (5.25 MiB) Vizualizat de 435 ori
20180907-134820-001.jpg
20180907-134820-001.jpg (5.69 MiB) Vizualizat de 435 ori
20180907-134709-001.jpg
20180907-134709-001.jpg (5.31 MiB) Vizualizat de 435 ori
20180907-132659-002.jpg
20180907-132659-002.jpg (5.85 MiB) Vizualizat de 435 ori
20180907-132659-001.jpg
20180907-132659-001.jpg (3.96 MiB) Vizualizat de 435 ori
20180907-130658-001.jpg
20180907-130658-001.jpg (5.51 MiB) Vizualizat de 435 ori
20180907-124957-001.jpg
20180907-124957-001.jpg (3.91 MiB) Vizualizat de 435 ori
20180907-123840-001.jpg
20180907-123840-001.jpg (4.81 MiB) Vizualizat de 435 ori
20180907-121020-001.jpg
20180907-121020-001.jpg (4.04 MiB) Vizualizat de 435 ori
20180907-120828-001.jpg
20180907-120828-001.jpg (4.96 MiB) Vizualizat de 435 ori
20180907-115505-001.jpg
20180907-115505-001.jpg (3.97 MiB) Vizualizat de 435 ori
20180907-115126-001.jpg
20180907-115126-001.jpg (3.76 MiB) Vizualizat de 435 ori
20180907-114848-001.jpg
20180907-114848-001.jpg (3.93 MiB) Vizualizat de 435 ori
20180907-134520-001.jpg
20180907-134520-001.jpg (4.98 MiB) Vizualizat de 435 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori