Prajitura cu foi cu miere, crema caramel si pasta de macese

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
panacris
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 15/01/2016 04:08
Localitate: Bucuresti, Romania
Contact:

Prajitura cu foi cu miere, crema caramel si pasta de macese

Mesajde panacris » 11/02/2019 04:54

FOILE:
faina alba de grau 400 g.,
miere 150 g.,
zahar tos 150 g.,
zahar vanilinat 1 plic,
lapte 50 ml.,
amoniac 1 lingurita,
ou 1 bucata.
CREMA:
unt 250 g.,
faina alba de grau 50 g.,
lapte condensat cu aroma de caramel 400 ml.,
zahar vanilinat 1 plic.
Pasta de macese 1 borcan cca. 400 ml.
PENTRU GLAZURA:
Cuvertura de ciocolata neagra sau ciocolata neagra Poiana 200 g.
Intr-un vas se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se umfla si isi dubleaza compozitia. apoi se ia de pe foc imediat si se adauga faina toata deodata, amestecand energic, cu telul in forma de para, pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Se lasa sa se raceasca, apoi se imparte in 4 bucati, din care se intind foi, care se coc pe fundul tavii, la foc mic, cca. 10 minute.
Pentru crema, faina se dilueaza cu 100 ml. lapte condensat, pana se omogenizeaza. Restul de lapte se pune la fiert . Dupa primul clocot se adauga faina diluata cu lapte, in suvoi subtire, amestecandu-se continuu pana se ingroase ca si o smantana. Se ia de pe foc, se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilinat, amestecandu-se continuu pana se raceste. Apoi se adauga untul moale si se amesteca pana se omogenizeaza, crema. Crema se lasa la racorit acoperita cu folie alimentar pentru a nu se face o crusta deasupra.
A doua zi se trece la montarea prajiturii, prima foaie, un strat de crema, a doua foaie, pasta de macese, a treia foaie un strat de crema, a patra foaie, glazura de ciocolata.
Pentru glazura, se pune cuvertura sau ciocolata rupta bucatale intr-un vas micut, la Bain-Marie, mai specific un vas cu apa rece se pune la fiert la foc mediu, peste care se pune vasul cu ciocolata la topit. Se amesteca usor, ca sa se topeasca ciocolata uniform. O precizare, pentru cuvertura de ciocolata de la LIDL, nu aveti nevoie de niciun adaos de grasime, in schimb pentru ciocolata, se pune 1 lingura de ulei ( vegetal: de floarea soarelui, rapita sau cocos!). Glazura de ciocolata se lasa la racorit si apoi se intinde cu ajutorul unei pensule, uniform pe toata suprafata prajiturii.
Prajitura se lasa la rece, pana a doua sau chiar a treia zi. Se portioneaza, dupa ce a fost lasata un pic in aerul cald din bucatarie, astfel, riscati cum am patit eu sa crape glazura in momentul felierii! Spor si pofta buna!
Fişiere ataşate
img-0593.jpg
img-0593.jpg (1.67 MiB) Vizualizat de 493 ori
img-0594.jpg
img-0594.jpg (1.82 MiB) Vizualizat de 493 ori
img-0595.jpg
img-0595.jpg (1.68 MiB) Vizualizat de 493 ori
img-0590.jpg
img-0590.jpg (1.95 MiB) Vizualizat de 493 ori
img-0591.jpg
img-0591.jpg (491.62 KiB) Vizualizat de 493 ori
PanaCris

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori