-1 ratoi mare gotic,cam 4 kg.,
-250 gr.prune uscate fara samburi,
-250 gr.merisoare uscate,
-1 lamaie mare,
-4 mere,
-3 portocale,
-100 gr.stafide,
-2 cepe,
-1 lingurita oregano,
-1 lingura sare.
Se curata rata si se lasa intreaga, se taie varfurile aripilor si se inlatura.
Se curata trei mere si se taie in felii.
Se freaca rata cu sare si oregano, prin interior, dar si prin exterior.
Se pun toate ingredientele mai sus mentionate, se amesteca si se umple ratoiul; se asaza ratoiul in tava, ce ramane se aseaza pe langa ratoi. Se pune in coada ratoiului un mar intreg, se pune capac la tava si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru circa o ora sau pana se rumeneste frumos ratoiul. Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un altfel de preparat!
Rata umpluta cu fructe
Rata umpluta cu fructe
- Fişiere ataşate
-
- dsc0031.jpg (176.9 KiB) Vizualizat de 339 ori
-
- dsc0024.jpg (189.57 KiB) Vizualizat de 339 ori
-
- dsc0021.jpg (296.99 KiB) Vizualizat de 339 ori
-
- dsc0019.jpg (200.14 KiB) Vizualizat de 339 ori
-
- dsc0015.jpg (192.36 KiB) Vizualizat de 339 ori
-
- dsc0029.jpg (167.81 KiB) Vizualizat de 339 ori
Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator