Pagina 1 din 1

Chec tigrat

Scris: 26/06/2018 04:28
de gospodariu
INGREDIENTE:
8 oua
250 g zahar
230 g faina
70 ml ulei
esenta de vanilie
1 lingura de cacao
colorant alimentar galben

MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput vom separa galbenusuri de albus si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar(125 g).
Separat, galbenusurile le frecam cu restul de zahar pana cand acesta se topeste. Apoi incorporam uleiul ca la maioneza si adaugam si esenta de vanilie.
Dupa aceasta vom amesteca cu o spatula galbenusurile cu bezeaua de albusuri, dupa care vom turna si faina. Amestecam compozitia usor pana la omogenizare.
Compozitia obtinuta o impartim egal in 3 vase: compozitie, compozitie in care punem 2-3 picaturi de colorant galben, compozitie amestecata cu 1 lingura cacao.
Turnam compozitia in 3 pungi care le taiem la varf, dupa care in tava de copt tapetata cu faina, vom turna compozitia alternand culorile.
Dupa fiecare rand vom presura cacao, apoi repetam operatia pana terminam compozitia din pungi.

Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit.

Re: Chec tigrat

Scris: 30/07/2018 02:32
de georgetacrc
=D>
gospodariu scrie:INGREDIENTE:
8 oua
250 g zahar
230 g faina
70 ml ulei
esenta de vanilie
1 lingura de cacao
colorant alimentar galben

MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput vom separa galbenusuri de albus si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar(125 g).
Separat, galbenusurile le frecam cu restul de zahar pana cand acesta se topeste. Apoi incorporam uleiul ca la maioneza si adaugam si esenta de vanilie.
Dupa aceasta vom amesteca cu o spatula galbenusurile cu bezeaua de albusuri, dupa care vom turna si faina. Amestecam compozitia usor pana la omogenizare.
Compozitia obtinuta o impartim egal in 3 vase: compozitie, compozitie in care punem 2-3 picaturi de colorant galben, compozitie amestecata cu 1 lingura cacao.
Turnam compozitia in 3 pungi care le taiem la varf, dupa care in tava de copt tapetata cu faina, vom turna compozitia alternand culorile.
Dupa fiecare rand vom presura cacao, apoi repetam operatia pana terminam compozitia din pungi.

Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit.