Tort Tiramisu

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
kameluta
Incepator
Mesaje: 32
Membru din: 08/04/2016 07:58
Localitate: Bucuresti

Tort Tiramisu

Mesajde kameluta » 08/04/2016 08:10

5 oua
100 gr zahar
50 gr faina
50 gr cacao
Crema de vanilie cu mascarpone:
250 ml lapte
2 galbenusuri
40 gr amidon
100 gr zahar
100 ml smantana pentru frisca
250 gr mascarpone
Pentru insiropat:
200 ml cafea indulcita
Pentru ornat:
200 ml smantana pentru frisca mixata
ciocolata neagra rasa

Am pornit de la Tiramisu reţetă originală si am ajuns la acest tort delicios.

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacao, iar apoi o cernem. Punem cate 1-2 linguri si amestecam usor de jos in sus pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava de tort de 18 cm si il coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru 20-30 de minute. Il incercam cu o scobitoare. Cand este gata il lasam 5 minute iar apoi il punem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca complet.

Crema de vanilie cu mascarpone:

Incalzim laptele la foc mic. Intr-un vas trebuie sa mixam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri. Amestecam bine cu un tel. Punem din nou crema la foc mic si amestecam continuu cu un tel pana se ingroasa. Cand este gata acoperim suprafata cremei cu o folie de plastic alimentara ca sa nu se usuce la suprafata. Lasam crema sa se raceasca complet. Mixam frisca foarte bine, iar apoi o incorporam usor in crema de vanilie racita complet. Punem cate 1 lingura si amestecam cu grija de jos in sus. Amestecam branza de mascarpone cu o lingura pana devine cremoasa. O incorporam usor in crema de vanilie si frisca. Punem cate 1 lingura de mascarpone si amestecam cu grija de jos in sus. Taiem blatul in 3 sectiuni. Asezam prima sectiune de blat in forma de cerc detasabil, si il insiropam cu amestecul de cafea. Adaugam 2-3 linguri pline de crema de vanilie si mascarpone si nivelam. Acoperim cu a doua sectiune de blat. Il insiropam si punem restul de crema. Nivelam bine. Insiropam ultima sectiune si acoperim. Lasam tortul la frigider peste noapte. Imbracam tortul in frisca iar deasupra punem ciocolata rasa. Este o minunatie de tort.



Fişiere ataşate
fdb_1475480099_tort_tiramisu_107554_9262.jpg
fdb_1475480099_tort_tiramisu_107554_9262.jpg (0 Octeţi) Vizualizat de 126 ori
fdb_1475480099_tort_tiramisu_107553_9262.jpg
fdb_1475480099_tort_tiramisu_107553_9262.jpg (0 Octeţi) Vizualizat de 126 ori
fdb_1475480099_tort_tiramisu_107555_9262.jpg
fdb_1475480099_tort_tiramisu_107555_9262.jpg (100.95 KiB) Vizualizat de 126 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori